İşitme Kaybı ve Depresyon



Zevkine bilimsel dergi karıştıran kaç kişi vardır bilmem ama ben elime geçtiğinde moda dergisine bakar gibi bakarım. İlginç olanları okurum, bazen not alırım. Amerikan Medikal Derneğinin Mart dergisinde işitme kaybının depresyona neden olduğu ile ilgili bir çalışma ilgimi çekti. Okudum, not aldım, paylaşıyorum.

Araştırmacılara göre hafif de olsa sağırlık, depresyona neden oluyor. Bu durum özellikle yaşlı kadınlarda daha belirgin.

İşitme duyusunu belirli ölçüde kaybetmiş hastalar üzerinde yapılan bir çalışmada 18 bin katılımcı üzerinde incelemeler yapıldı. Katılımcılar 18 yaş ve üzeri gruptan seçilmişti ve 2005 ile 2010 yılları arasında medikal ve psikolojik durumları takip edildi. İşitme duyusunu büyük ölçüde yitirenler arasında depresyona yakalanma olasılığı, özellikle kadın hastalarda, yüksek oranda gözlemlendi.

Uzmanlar işitme kaybı yaşayan kişilerin erken teşhis edilmesi durumunda hayat kalitesinin artacağını düşünüyorlar. İşitme kaybı işaretleri ve semptomları anlaşılan hastalar mental (psikolojik) ve genel sağlık taramaları sırasında gerekli tedaviye yönlendirilebilirler. Etrafınızda sağırlık nedeniyle depresif hissedenler olabilir ve bu yazı da bilinçlenme adına sizlerin işinize yarayabilir. Sağlıcakla..duyma kaybi

Yaşlanmayla gelen işitme kaybını anlamak zor değil ama ya gençlerin yüksek sesle kulakiçi müzik dinleme alışkanlıkları  ve bir anlamda keyfi oluşturulan depresyon sorununa ne demeli?

kulakici muzik sagirlik isitme kaybi gencler