Selfie Modası


Ne zaman selfie (akıllı telefonla ya da fotoğraf makinesiyle kendini resimlemek) çekersiniz? Buna dilimizde özçekim deniyor. Hangi sıklıkla çekersiniz? Kimlere gönderirsiniz? Sosyal medyada mı paylaşırsınız? Peki sizce selfie neden moda oldu? Belki de selfie gelip geçici bir moda değil, sanal yaşamın bir parçası diye düşünüyorsunuz..

Dijital kişisel portreye kısaca selfie diyoruz. Genelde fotoğraf makinesiyle çekilen, anında rötüşlenebilen (fotoşop) ve birçok kişiye birden gönderilebilen selfie fotoğraflar son zamanlarda oldukça popüler. Sosyal medya selfie fotoğraf kaynıyor. Herkes selfie paylaşıyor.

selfie1

Hayatımız İnternet! Herşeyi onlayn paylaşmaya çoktan alıştık. Selfie ile biraz daha ileri giderek kendimizi anlık ifade edebiliyoruz. Kimilerine göre bu çok normal. Oysa bazıları dijital yaşamın nereye gittiğini şüpheyle sorgulamakta ve onlar için selfie paylaşmak tamamen yanlış! Doğal olarak, selfie çekip tüm dünya ile paylaşmak tamamen kişisel düşüncelere ve beklentilere bağlı.

  • Siz de selfie çekiyor musunuz? Peki paylaşıyor musunuz?
  • Sizce sosyal medyada paylaşılan ne tür selfieler uygun? Hangileri uygunsuz?
  • Selfie ile kendinizi nasıl ifade ediyorsunuz? O an için nasıl göründüğünüzü mü göstermeye çalışıyorsunuz, yoksa farklı bir düşünce ile mi selfie paylaşıyorsunuz?
  • Uzun uzadıya yazmak yerine, selfie ile anlık görsel hikayeler paylaşmak daha mı kolay oluyor?
  • Yüzünüzün fotoğrafını paylaşarak bir çeşit günlük mü tutuyorsunuz? İlgi mi çekmeye çalışıyorsunuz?
  • Selfie fotoğraflar onlayn interaksiyon (etkileşim) ve sanal hayatı değiştirdi mi? Nasıl?
  • Paylaştığınız selfie fotoğrafların günün birinde yerinizi tespit etmek için kullanılabileceği düşüncesi, paranoyak bir fikir mi?

Selfie geçici bir moda ya da bir süreliğine takip edilecek bir akım mı? Belki de onlayn yaşamın bir gerekliliği diye düşünüyorsunuzdur.. Unutmayın; en iyi selfie kolun uzanabildiği yerden, göz seviyesine 45 derece açıdan çekilerek [ve tabi ışığa dikkat edilerek] elde edilir.

The Tonight Show with Jay Leno - Season 21

En çok selfie paylaşımı kadınlar tarafından yapılıyor. Fakat 40+ yaş grubunda en çok selfie paylaşanlar birden bire erkekler oluveriyor! Selfie modasına uyacaksanız, bu istatistikten haberiniz olsun istedim!

Bu da bir başka #selfie yazım.. İyi, Güzel, Çirkin, Selfie

Mars’tan Gelen Selfie

One thought on “Selfie Modası”

  1. yoruma teşekkürler. ben hiç selfie çekmedim haliyle paylaşmadımda bana göre saçma ben daha çok gerçek yaşamdaki olaylardan ve bir şey ifade eden resim paylaşmayı seviyorum.

Comments are closed.