Koreli Kadın ve Doğal Cilt Bakımı Sırları


Bazı kadınların cildi hangi yaşta olursa olsun canlı, parlak ve pürüzsüzdür. Koreli kadınların cildini buna örnek olarak verebiliriz. Acaba sırları neymiş derseniz; doğal yöntemlerle cildi korumak!

Çağa ve modaya bağlı olarak güzellik tanımları değişebilir ama kadınların bu konudaki içgüdüleri değişmez. Güzellik denince gençlik, gençlik denince güzellik düşünülür. Genç bir dış görünüm hemen her çevrede daha kolay kabul görüyor. Yaşlanmak kaçınılmaz olsa da, genç görünmeye çalışmak seçeneğe bağlıdır.

Son zamanlarda Kore ve Koreli simalar öne çıkar oldu.  Genelde Koreli kadınların bebek gibi yumuşak ve canlı cildi de gözden kaçmıyor. Öyleyse soralım Koreli kadının sırrı nedir?   Koreli kız bebekler, hep bebek gibi kalacak bir cilde müsait DNA ile mi doğarlar? Yoksa bakım konusunda titizlik mi gösterirler?

Koreli güzellik uzmanlarına göre doğal bakım çok önemli.

  • Temiz, canlı ve parlak bir cilt için ilk kural cildi korumak! Zaman içerisinde cilde ihtimam göstermek ve bakım yapmak ve daha sonra düzeltmek için harcanan zaman, para ve enerjinin önüne geçmek! O nedenle çevresel kirliliğe karşı cildin korunması gerektiğine inanıyorlar. Ve Kore’de cilt koruyucuları doğadan, masaya geliyor! Fındık, fıstık, ceviz gibi vitamin ve mineral değeri yüksek doğal cilt nemlendiricilerini tüketmeyi öneriyorlar. Cevizde ve yer fıstığında E vitamini bulunuyor. Bu vitamin antioksidan olarak biliniyor ve yaşlanmaya karşı da kalkan görevi görüyor. Güneş ışınlarından, yorgunluk ve stresten dolayı yıpranmış cildi onarıyor.  Cevizin yaşlılık lekelerini ve çilleri yok ettiğine de inanıyorlar.
  • Sarmısak, Koreli kadının en çok başvurduğu baharatlardan biri. Sarmısak kırışıklıklarla savaşan süper bir bitki. Ayrıca cilde detoks yaptırıyor çünkü içinde allicin denen antibakteriyel sıvı yağ bulunuyor. Allicin cilde canlılık ve parlaklık veriyor.
  • Kore’de tavsiye edilen bir başka sebze ise brokoli. Bu sebze cildi C ve E vitaminleriyle pompalarken bir yandan da nemlendiriyor. Brokolide bulunan C vitamin, limonda bulunan C vitamininden 2 kat daha fazla. Koreli kadına göre, menüye düzenli olarak katılan brokoli, uzun vadede cilde radyant bir görüntü veriyor.kadin
  • Doğal bitki çayları. Kasımpatı çayı denediniz mi? Koreli kadın kurutulmuş kasımpatı demleyip içiyor. İlginizi çektiyse, bu bitkiyi aktarlara sorun! Karabuğdaydan yapılmış kek tercih ediyorlar. Etyaran otu denen (kasık otu ya da koyun baklası olarak da bilinen) şifalı bitkiyi kaynatıp, çay niyetine içiyorlar.
  • Daha az yağ ve şeker. Günlük diyetlerinde fazla yağ ve şeker bulundurmuyorlar. Gereğinden fazla tüketilen yağ ve şeker kolesterole dönüşerek, kan dolaşımını zorlaştırıyor ve cildin nemlenmesini önlüyor.
  • Diyetin ötesinde Koreli kadın yüzünü çok fazla yıkamıyor ve kuru bir cilde izin vermiyor. Bir okuyucumuz yıkamanın (aşağıdaki gibi..), temizleyici ürünler olduğuna vurgu yapmış.. Siz yine de yüzünüzü günde 5 defadan fazla yıkamayın!
  • Uyurken yüzün kırışmamasına dikkat ediyor.
  • Fatoş’ça:
    Lahana turşusunu diyetinize ekleyin. Güney Kore’li kadınların yemekten vazgeçemeyeceği geleneksel bir Kore yemeği vardır: Kimchi. Koreli kadınların uzun yaşamasının sırrı ve belki de ciltlerinin porselen gibi görünmesinin sırrı bile buna bağlanabilir.. Lahana antioksidandır. Ayrıca turşu da detoks özellikleri ihtiva eder. Böylece, Kore kimchi yemeği bulmak mümkün olmazsa, siz de cildiniz için ve daha uzun yaşamak için lahana turşusu yiyin!

    geleneksel bir kore yemegi: kimchi. lahananin ferment (maya) turu bir ortamda bekletilmesiyle olusan y

Öyleyse, canlı ve parlak cilt konusunda Koreli kadının vereceği sırlar nelermiş?  Günlük diyete dikkat etmek, çevre kirliliğine karşı korunmak ve cildi nemli tutmak gibi önlemler olabilir mi? Ve de sağlıklı bir cilt için çörekotu, çörekotu yağı..

koreli kadinin cildi neden porselen gibi?

 

9 thoughts on “Koreli Kadın ve Doğal Cilt Bakımı Sırları”

  1. Koreli kadın yüzünü çok fazla yıkamıyor ve kurumasına izin vermiyor.
    Bu kısma takıldım .
    Şimdi namaz kıldığımız için günde 5 defadan fazla yüzümüzü yıkıyoruz .30 yaşıma girdim benim cildim de hala pürüzsüz ve etrafımdaki çok yüz yıkayanlarında.Şimdiye kadar da doğru düzgün bakım kremi falan da kulllanmadım.Dolayısıyla bu fazla yüz yıkamanın cildi yıprattığına inanmıyorum . 😀

    1. Abdest alirken kopuk veya jel tarzi urunlerle yikamiyoruzki. Eger 5 vakit bunlarla yikarsak cilt kirisirdi. Tek basina su ne kiri temizler ne yağı. O yuzden yıkama ürünleriyle sık sık yikamamak lazım

      1. bu kısma bende katılmıyorum. sonuçta bende hergün abdest alan biriyim ve diğer insanlara göre cildim beyaz ve pürüzsüz. Cilt bakım ürünlerinde kimyasal maddeler vs. sonuna kadar karşıyım. Doğal beslenmekten yanayım her zaman için ve sonucunu da gördüm. Ama o kasımpatı çayını deneyeceğim bir başka sitede de ipek böceği kozası tozu maskesi onuda araştırmam gerek.

  2. Bence çok doğru bir rütin. Kesinlikle denedim. Hem kilom hemde vücudum ve cildim düzene girdi. Teşekkürler…

  3. Bilgiler icin cok tesekkurler ilgiyle okudum yikama konusunda temizleyici urunlerden bahsediliyor abdest alirken suyla yikiyoruz yuzu tam kurulamazsak suda cok onemli bir nemlendiricidir

  4. Hanımlar merhaba,

    Çok güzel ve açıklayıcı yazmışsın canım. Eline sağlık. Senin tavsiye ettiğin bir çok ürünü korendy.com da buldum. Bütün kızlara tavsiye ediyorum çünkü

    – Ücretsiz kargo (20-25 günde ulaşıyor)
    – Uygun fiyat (Birçok siteden daha hesaplı)
    – TL ile satış
    – Tamamen Türkçe hizmet. (Sorularınıza hemen cevap veriyorlar, Whatsapp, facebook veya siteden)
    – Bütün Kore kozmetik güzellik ürünlerine ulaşabilirsiniz. yoksa bile isteyip satışa sunuyorlar.
    – Ürünlerin orijinal olup Koreden gelmesi (Aliexpress gibi çin sitelerinden çok sahte ürün geldiğini duymuştum)
    – Gümrük sorunu hiç yok (Ürünleri hediye olarak yazıyor ve 50 dolar civarında gösteriyorlar). Siparişlerim bu zamana kadar hiç takılmadı ama takılsa bile biz senin bütün zararını karşılarız diye güvence veriyorlar.
    – Birde devamlı numune ürün gönderiyorlar :))

    hadi kalın sağlıcakla

Comments are closed.