Uyanık ve Bilinçli Yaşamak




Aşağıda öne sürülen hipotezlere inanıp inanmamak, uyanık ve bilinçli yaşayıp yaşamamak size kalmıştır.

  • Hipotez: Kronik hastalıkar modern toplumlara her geçen gün daha büyük yük oluyor.
  • Hipotez: Toplumlar bilinçsizce tüketime yönlendirilmiş durumdalar. Piyasaya çıkan herşeyi yemek, içmek, kullanmak, yutmak, giyinmek gibi bir yarış içindeler.
  • Hipotez: Üreticiler toksik maddeler barındıran gıda maddelerini ve zehir içeren ürünleri rahatlıkla piyasaya sürüyorlar.

Eğer yukarıdaki hipotezlere inanıyorsanız daha uyanık ve bilinçli yaşamak için şu birkaç noktaya dikkat etmekte yarar var:

Yiyeceklerin etiketlerini okuyalım. Altın kural şudur: Eğer etikette okuyamadığımız, dilimizin dönmediği maddeler varsa büyük ihtimal insan sağlığına zarar veren malzemeler içermektedir! Etiket okumak yalnızca yiyecekler için düşünülmemeli. Örneğin satın aldığınız ev eşyalarında, kozmetiklerde, temizlik maddeleride kullanılan malzemeler de okunmalıdır. Okuduktan sonra anlayamadığınız malzeme varsa belki de almamak ve kullanmamak en akıllaca karardır. Bol işlemden geçmiş yiyecekleri hala bol bol yiyen var mı?ilac4

Örneğin salam ve sosiste sodyum nitrat vardır. Bu kimyasal maddenin beyin, kolon, pankreas ve kan kanserine neden olduğu bilinir. Üretici bu maddeyi ürününe ekler ki yiyeceğin rengi çekici, görüntüsü albenili olsun!

Kozmetik alırken ise tam tersi! Eğer etiketinde hangi maddelerin kullanıldığı sıralanmamışta, almayın. Kozmetik ürünlerin bazılarında 20 değişik çeşit kanserojen malzeme kullanıldığı bilinir. O nedenle içindekileri okuyun ve ona göre alıp almayacağınıza karar verin. Firma sırrı diye “içindekiler” yazılmamışsa, almayın.

ilac3Temizlik maddeleri artık çevre dostu oldu. Eğer listede birkaç “anlaşılır”  malzemenin dışında madde varsa, bir başka markanın etiketini okuyun. Çevre dostu temizlik malzemeleri çevreyi de insan sağlığını da tehdit etmez.

Ev eşyaları alırken mümkün olduğunca doğal malzemeler kullanılmış olanları seçin.

Vücudumuzun sesini dinleyelim. Öyle bir hale geldik ki vücudumuzun ne dediğiyle ilgilenmez olduk. Canınız yoğurt mu istiyor? O an yoğurt yemenin yollarını arayın çünkü vücudunuz D vitamini eksikliğini dile getirmeye çalışıyordur.  Çikolata mı istedi? Çikolata tüketin çünkü vücudunuz magnezyum eksikliğinden bahsediyordur.

Neden vücudumuzun gönderdiği mesajları dinlemeliyiz? Diyelim ki belirli yiyeceklerden sonra başınız ağrıyor ya da miğdeniz yanıyor. Eğer vücudunuzun sesini dinlerseniz, yedikten bir süre sonra sorun yaratan yiyeceği bulabilirsiniz ve onu yemekten uzak durarak sorundan da uzak durabilirsiniz. Örneğin MSG içeren yiyeceklerden uzak duran insanların migren ağrısından kurtulduğu bilinir.ilac

Doktorların yazdığı ilaçların gerekliliğini sorgulayalım. Hayati ilaçlar dışında, reçeteyle verilen ilaç yerine yiyeceklerle iyileşmenin yolları olup olmadığını anlamaya çalışalım.  Allah bizi doktorsuz bırakmasın ama onlara muhtaç da etmesin! Doktorlar zeki insanlardır ve uzun yıllar eğitimden geçmişlerdir ama yiyecekler ve besinlerin değerleri konusunda gerçek eğitim almazlar. Diyetsel iyileşmeye değil, ilaçla iyileşmeye inanırlar. Doktorlar; insan fizyolojisi, ilaçlar ve ameliyatlar üzerine uzmanlaşırlar; yiyecekler üzerine değil! Bir kez daha.. Doktorlara göre hastalar ya ilaçla, ya da ameliyatla iyileştirilebilirler. Oysa yiyecekler ve diyetsel iyileşme son zamanlarda üzerinde durulan konulardır ve doktorlar bu konularda fazla bilgili olmayabilirler. Örneğin D vitamini eksikliğiniz varsa doktorunuz D vitamini hapı yazar fakat bunun yerine her gün bir çanak yoğurt yemenizi ve güneş ışığından yararlanmanızı önermezler. Hekimlerin daima ilk başvurduğu şey ilaçlardır. Her gün öyle çok ilaç kullanıyoruz ki, belki de ilaçsız iyileşmenin mümkün olduğu durumlarda bile doğrudan ilaca bağlanıyoruz.ilac5

Yiyeceklerin gücüne inanalım. Yiyecekleri mümkün olduğunca çiğ ya da az pişmiş tüketelim. Organik olmalarına dikkat edelim. Mümkünse sebzeleri bahçede veya saksıda kimyevi madde kullanmadan kendimiz yetiştirelim.

Üreticiler para kazanmak için akla gelebilecek herşeyi üretip piyasaya sürebilirler. Ama birer tüketici olarak her ürünü incelemek ve sorgulamak bizim en doğal hakkımızdır. Hayati önem içeren ilaçlar dışında yazılan reçeteleri sorgulamak herkes için bir seçenek olabilir. Kısacası daha uyanık ve bilinçli yaşamak için otoriteyi sorgulamaya devam edelim.ilacDaha az antibiyotik kullan!

Lütfen! Lütfen! Lütfen! Uyanık ve bilinçli yaşayın! Özellikle ilaçların içinde ne olduğunu iyi araştırın. Bazı ilaçların içinde insan dışkısı bile olabilir!!! İnanmazsanız okuyun!