Sağlıklı Yaşam için 3 Temel Şey




Daha sağlıklı bir yaşam için 3 temel şeyi sayalım.. Ama önce soralım.. Sizce bu 3 şey neler olmalıdır?

  • Dengeli beslenme, egzersiz, uyku?
  • Düzenli sağlık kontrolleri, stresten uzak kalma, dengeli beslenme?
  • Egzersiz, sağlıklı beslenme, düzenli sağlık kontrolleri?
  • Güneş, toprak, su?

En sonuncusu; güneş, toprak ve su sağlıklı bir hayat için en temel üç gerekliliktir..

Güneş:
Güneş, D vitamini demektir. D vitamini, kanser engelleyici, depresyon giderici, kemik sağlığını arttırıcı, beyin faaliyetlerini harekete geçirici, kalbi güçlendirici vitamin demektir! D vitamini, güneş vitamini olarak da bilinir. Güneşe maruz kalan insanlar daha mutlu görünürler ve gerçekte mutlu olurlar. Oysa güneşin görülmediği kapalı kış günleri insanların suratı nispeten asıktır.

Araştırmacılar güneş vitamini depolamak için güneş ışığında 15 dakika kadar kalarak vücudun güneşi emmesi gerektiğini söylüyorlar. En azından kollar ve bacaklar güneşe gösterilmelidir. D vitamini camın arkasından tesirli olmuyor, ille de açık havada güneşin altında bulunmak gerekiyor. Hatırlatalım: Güneş ışınlarını engelleyici kremler de sürmemek gerekiyor. Yani günde 15 dakika güneş altında kolları ve bacakları ışınlara maruz bırakabiliriz. Bu olayı bir terapi gibi düşünürsek, 15 dakika güneşte durmalıyız ve bu sürenin bitiminde güneş kremi sürebiliriz ya da güneşten uzaklaşabiliriz.

Doktorunuz, D vitaminini ilaçtan almanızı tavsiye etmişse, bunun için en uygunu hap olarak yutulan değil, şurup şeklinde içilenleridir.

Toprak:
Küçüklüğümde biraz fazla yaramazlık yaptığımızda annem beni ve kardeşlerimi ayyakbısız, terliksiz çimenlerin, toprağın üzerinde yürütürdü. Toprağın, insandaki tüm negatif enerjiyi aldığını düşündüğü için bizi çıplak ayak toprakta yürütürdü ve gerçekten de işe yarardı. Ben hala toprakta, kumda yalınayak dolaştığımda negatif enerjinin üzerimden akarak toprağa karıştığını düşünürüm. Ve gerçekte topraklama bilinen “en kuvvetli antioksidandır”

Dışarıda ayakkabısız dolaşmak nelere iyi gelir?

Su:
Suyun ne kadar yararlı ve gerekli olduğunu söylemeye gerek yok. Vücudumuzun yüzde 70’i su olduğunu biliyoruz. Gün boyunca 8 su bardağı dolusu su içmek uygun olabilir. Arıtılmış, filtreden geçmiş su içmeye dikkat edin.

Daha sağlıklı bir yaşam için 3 temel şeyi saydık.. Hergün yeterli güneş ışığı depolayalım, toprağa dokunalım ve su içmeyi ihmal etmeyelim.

 

One thought on “Sağlıklı Yaşam için 3 Temel Şey”

  1. Bir okuyucumuzdan gelen tweet şöyle diyor:
    Besin yoluyla Provitamin-D şeklinde alındığından, D-Vitaminine dönüşebilmesi için, yine güneş ışını gereksimini eklemek isterim.

Comments are closed.