Lazerle Dövme Sildirmek




Dövme mürekkebinden bahsettik. Enfeksiyonla sonuçlanabilecek dövme çalışmalarından da bahsettik. Bağımlılık haline gelebilen dövme alışkanlığını da anlatmaya çalıştık. Fakat lazer ile dövme sildirmekten bahsetmedik!

Dövme yaptırmak büyük bir karardır çünkü dövme ile cildinize kalıcı desenler çizdiriyorsunuz. Her ne kadar kozmetik bir prosesten geçiyorsanız da aslında psikolojik bir yanı da var. Umarız bir süre sonra pişman olup sildirmek zorunda kalmazsınız!

Dövme vücudunuza işlendiktne sonra sizin bir parçanız haline gelir. Cildiniz olur. Siz olur!

oncesonra3

Bir süre sonra fikriniz değişir de sildirmek isterseniz, “artık kozmetik prosedürler ilerledi, sildirebilirim” diye düşünebilirsiniz. Evet, sildirirsiniz ama cildiniz asla eskisi gibi olmaz. İlle de iz kalır! Mürekkebin silindiği yer kesinlikle belli olur.

Dövme sildirmek gibi bir prosedürden geçmeden önce;
1.    Dövmenin tıbbi implikasyonlarını iyi düşünün
2.    Dövmenin profesyonel boyutunu iyi düşünün
3.    Dövmenin kişisel yansımasını iyi düşünün

oncesonra

Günün birinde lazer ile sildirmek isterseniz oluşabilecek enfeksiyonları ve duyacağınız acıyı da iyi düşünün. Laser teknolojisinde tüm ilerlemelere rağmen deriden dövmeye ait tüm izleri silmek imkansızdır. Angelina Jolie ve Johnny Depp eski sevgililerinin ismini derilerine yazdırmıştı. Oysa yıllar sonra sildirmek zamanı gelmişti.. Sildirdiler ama tamamen kurtulamadılar. Üzerine yeniden şekiller çizdirmek durumunda bile kaldılar. Tattoo yapıldıktan sonra derinin kalıcı bir parçası olur; emosyonlarla da ilgili bir parçası haline gelir. Günün birinde vazgeçme ihtimali olan hiç birşeyi derinize kazıtmayın! Dediğimiz gibi lazerle dövme sildirirken; oluşabilecek enfeksiyonları ve acıları da düşünün.

One thought on “Lazerle Dövme Sildirmek”

Comments are closed.