Antidepresan Bir Yiyecek: Ayçekirdeği



Antidepresan yiyecekler arasında ayçekirdeğinin olduğunu bilmek için konu uzmanı olmak gerekmiyor. Bir çanak taze kavrulmuş ayçekirdek ile balkona oturmuş, keyifle çitleyen yan komşunuzun mutluluğunu getirin göz önüne!

Uzmanlara göre bunun en belirgin nedeni ayçekirdeğinin folat ve magnezyum dolu olması. Unutmadan.. Folat ve magnezyum ruhsal rahatlama sağlayan maddeler olarak bilinir. Ayrıca ayçekirdeğinde triptofan ve serotonin de bulunmaktadır ki bu maddeler de depresyon savar olarak bilinir.

Ve bir avuç ayçekirdeği günlük folat ile magnezyumu vücuda taşımaya yetiyor!

Magnezyumdan bahsetmişken yararlarını fosforlu kalemle çizelim! Kemik ve kasların dostu olan magnezyum dişlerin de güçlenmesini sağlıyor. Aynı zamanda yorgunluk giderici ve endişe hafifletici bir madde olarak biliniyor. Bazı bilimsel çalışmalar yeterli oranda alınan magnezyumun depresyonu iyileştirdiğini ve uykusuzluğu giderdiğini bulguladı.

Folat nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Folat, folik asit olarak da bilinir ve B9 vitamini içerir. Folat eksikliği uykusuzluk, depresyon ve zihin karışıklığı ile doğrudan ilgilidir.

Öyleyse balkonda ayçekirdeği çitlemeye devam ediyoruz. TV karşısında da çok zevli olur ama etrafa döküp saçmadan. Parkta ve sahilde çitlemesi de hoştur yalnız, evde nasıl titizlik gösteriyorsak sokakta da aynı özeni göstererek çitleyelim.

Diğer bir antidepresan yiyecek: yumurta. Ayrıca Rusların da bizler gibi hizlı hızlı, dudaklarına yapışan kabukları tükürerek ayçekirdeği çitlediğini biliyor muydunuz?

Ayçekirdeği aynı zamanda selenyum içerir.. Ve selenyum kansere karşı vücudu korur..

çekirdek, ayçekirdeği, çiğdem, çitlembik, çekirdek, eğlencelik, antidepresan, selenyum, seratonin