Helal Oje



“Bu yıl Ramazan öncesi genç Müslüman kadına hediye misali sunulan tek ürün nedir?” diye sorsalar birçok bayanın vereceği cevap “helal oje” olacaktır. Sertifikasyonu yapılmış helal oje, marketlerin raflarında yerini bulmaya başladı bile!

Helal ojeyi İslami kurallara uygun bir kozmetik ürün haline getiren özellikler nelerdir? Öncelikle abdest alırken normal ojenin altına geçmeyen su, helal ojenin altına geçiyor. Yani abdest-dostu bir oje! Bunun ötesinde alkol, parfüm, koku ve hayvansal ürünler içermiyor. Ayrıca hayvanlar üzerinde test edilmemiş olması da bir artı!

Kırmızıdan altın rengine kadar toplam 6 değişik tonda gelen helal oje, El İman İslami Cemiyeti tarafından İslam kurallarına uygun bulunmuş..

Fatoş’ça:
İstediği kadar helal olsun! İslam anlayışına göre yaşayan kadının oje sürmesi bence tuhaf. Sizi bilmem ama bana öyle görünüyor ki, günümüze din propagandası yaptığı halde; dini kurallar dahilinde, mütevazi yaşam sürenlerin sayısı parmakla sayılacak kadar az.. Ne diyorduk! Nurtopu gibi helal bir ojeniz oldu! Buyrun, çekinmeyin.. Haram değil, helal!

helal oje markalarindan biri

3 thoughts on “Helal Oje”

  1. helal ojeyi nerden alabilirim fiyatı ne kadar

  2. Aslında bu tarz ürünlerin çıkıyor olması, ve rağbet görüyor olması bir şeylerin içini ne kadar boşalttığımızın, bir şeylere ne kadar tek yönlü baktığımız kanıtıdır. İslamiyet sadece abdest, namazdan ibaret değil. Çok daha genel, çok daha hayatın içinde. Buradan namazı abdesti küçümsediğin sonucu çıkmasın. Benim kastım, tek kanatlı bir kuşu uçurmaya çalıştığımızdır. Hassasiyetimizi minimuma indirerek islamiyetin ruhumdan mahrum kaldığımızdır…önce şahsıma tabi ki tüm bu eleştiriler.

Comments are closed.