Şakacı Robotlar




Tekerlekerin üzerinde hareket eden, şaka yapan, sesler çıkaran insanımsı bir yaratıktan bahsedelim dedik.. Sözü edilen bu humanoid bir robot ve tek amacı insanları mutlu edebilmek.

Bir Japon cep telefonu firması tarafından üretilen Pepper isimli robot, gelecek Şubat ayında 1.900 dolar fiyatla piyasaya çıkarılacak. Tokyo’da sahneye çıkartılarak tanıtılan Pepper, seyircinin ilgisini çekmekten öte büyüledi diyebiliriz.

İnsanların duygularını anlamak üzere programlanmış bu robot doğal olarak zeki bir hümanoid. İnsan yüzünün aldığı şekilleri ve ses tonlamasını rahatlıkla anlayabiliyor. 1.22 metre boyundaki robotta, kameralar, mikrofonlar, Wifi ve Ethernet bağlantıları bulunuyor.

Firmanın amacı sosyal robotlar üretmek ve bu sayede insanları mutlu etmek. Pepper da bu amaca uygun olarak hem duyguları okuyabiliyor ve insanları gülümsetiyor, hem de dans ederek şakalar yapabiliyor.

Fatoş’ça:
“Her” filmini izleyenler belki de yakın gelecekte yaşantılarımızın dijital varlıklarla içiçe olacağı düşüncesinden bir kez daha iğrenmiştir.. Her ne kadar tiksinti verici olsa da, bu gidişat kaçınılmaz gözüküyor.. Yazık! İnsanoğlunun kendisine faydası kalmamış olsa gerek ki robotlar tarafından mutlu edilmek istiyor. Bir anlamda dijital yaratıklardan medet umuyor! Şaka gibi! Ey insanoğlu! Robotlarla mutluluğu hakkettin.. Hepiniz robotlu yaşama hoş geldiniz.. Yar bana bir eğlence!

Diğer robot yazılarım

Zeki robotlar

Kedicikler ve vahşi kediler

Asker, polis, ajan, casus robotlar

Gazeteci robotlar

Şakacı robotlar

Sosyal Robotlar

Telefondaki Mor Robot Depresyon Avında!