Durağan Yaşantı Eşittir Kanser Riski


Araştırmacılar “Durağan (hareketsiz) bir yaşam, hastalıklara davetiye çıkarmaktır..” diyorlar.. Hastalıklardan kasıt, kanser belki de.. Hareketli kalmak için ille de profesyonel sporcu olmak veya pahalı spor salonlarında egzersiz yapmak değildir. Günde 20-30 dakikalık düzenli yürüyüşler bile büyük faydalar sağlar.

Hareketsiz bir yaşantıya sahipseniz, yani durağan bir hayatınız varsa, obez olabilirsiniz. Durağan bir yaşam kalp ve kardiyovasküler sorunlara da neden olabilir. Fakat en son çalışmaların sonuçları gösteriyor ki hareketsizlik eşittir kanser riski!

Alman araşıtrmacılar 4 milyon yetişkinin katıldığı devasa bir çalışmanın sonuçlarına bakarak şunu rahatlıkla söyleyebiliyorlar: Hayatınızda egzersiz yoksa, kanser olma riskiniz büyük!

Durağan bir yaşama sahip yetişkinlerde en çok görülen kanser çeşitleri; kolon, mide ve akciğer kanserleri.

Özellikle ortayaş ve üzeri grupta televizyon seyretmek gibi uzun süre oturmayı gerektiren aktiviteler, bir de abur cubur yemeyi kolaylaştırdığından, mide ve kolon kanserleriyle doğrudan bağlantılı bulundu.

Bugünden tezi yok, günlük yaşama egzersiz eklemenin yollarını arayın. Eğer durağan bir yaşam eşittir kanser riski ise, hareketli bir yaşam kansersiz bir hayat demek olabilir. Ve egzersiz ille de pahalı spor merkezlerinde yapılmaz. Hergün düzenli olarak yapılan 20-30 dakikalık tempolu yürüyüşler hem hareket sağlar hem de egzersiz yerine geçer.

Egzersiz Günlük Yaşama Nasıl Adapte Edilir?

Yürüyüşler

Günlük Yaşamda Egzersiz