GDO’lu Bebekler



Biyoteknoloji bilimcileri, 2 yıl içinde genetik yapısı değiştirilmiş (GDO’lu) bebek üretimine geçecek!

In-vitro döllenme (yani laboratuar ortamında döllenme) usulü ile oluşturulacak bebekler, iki kadından alınacak yumurtanın bileştirilerek bir erkekten gelen spermle döllenmesi sonucu ortaya çıkacak. BBC tarafından açıklandığına göre, GDO’lu bebek oluşturmaktaki amaç mitokondriyal hastalıkları sonlandırmak.

Mitokondriya vücudun enerji deposudur ve hayat için zaruridir. Mitokondriya, çalışması gerektiği gibi çalışmazsa, vücudun fonksiyonları için gerekli enerji de oluşturulamıyor ve dolayısıyla kaslar güçsüz oluyor, kalp yetmiyor, körlük baş gösteriyor ve ölümle sonuçlanıyor. Bilimciler insan embriyosunu yeniden yapmak suretiyle bu bozukluğun önüne geçmeyi planlıyorlar!

İki kadın yumurtası ve bir erkek spermi ile oluşturulacak bebeklere “üç kişilik bebek” de diyebiliriz. Bu bebeklerin üç ebeveyni olacağı için ekstra DNA’ları da olacak. Yani DNA kokteyli ile doğacaklar. Acaba eksrta DNA ile üretilmiş bebekler yeni ve hiç bilinmeyen sağlık problemlerini de beraberinde getirmezler mi? Peki bu bebeklerin yeniden düzenlenmiş mitkondriyaları bir jenerasyondan ötekine ulaştırılabilecek mi? İnsan genleriyle oynamak gibi bir çalışma olan GDO’lu bebek üretimi insan ırkı için güvenilir mi? İnsan genleriyle oynamak üstünlüğünü bu bilimcilere kim veriyor?

An itibariyle, GDO’lu bebek üretmek için kolları sıvamış olan bilimciler yukarıdaki soruların hiç birine kesin cevap veremiyorlar. Yüzde yüz sağlıklı bebek elde edene kadar bu soruların hiç birine cevap veremeyeceklerini söylüyorlar. Bir problemi çözmek için, daha önce hiç duyulmamış bir yöntem kullanmaya hazırlanan şarlatan bilimciler, yepyeni sorunlara başlangıç yapabileceklerini gözardı etmiş gibi gözüküyorlar.

Bazılarına göre, bu yöntemle yani klonlanarak, üretilmiş bebekler doğmaya başladı bile!!.. Bazılarına göre böyle bir üretim [evet adeta fabrika ortamında bebek üretimi] etik bir çalışma ve sorun yok.. Bazılarına göre gelecekte bebek üretimi bu metodla yapılmalı..

Fatoş’ça:

Bilim maneviyata engel değildir, maneviyat dinin temel kaynağıdır. Maneviyattan uzak bilim, mezbahada kesip biçmek gibidir ve sonra parçaları birleştirme çabasını andırır… İnsanlıktan uzak! Genetik bir bozukluğa çare aradıklarını iddia eden mezbaha bilimcilerinin aksiyonları sizce manalı mı? Yakın gelecekte GDO’lu bir bebek sahibi olmak ister misiniz?  

Detaylı bilgi için tıklayın..gdo'lu bebekler