İnsanlık İntihar Etti

İntihar düşünen insan ciddi anlamda psikolojik buhrandadır. İntihar fikrinin kabus gibi birşey olduğunu düşünüp üzülmeyen bir insan, insanlıktan çıkmıştır. İntiharlar girişimlerine ve intiharlara toplumca alışmış görünüyoruz.. İnsanlıktan çıkıp çıkmadığımız konusunda yorumu sizlere bırakıyorum..

TV’de hemen hergün seyrettiğimiz intihar haberlerinden birini seyrettim. Genç adam sevgilisinden ayrılmış, bunalıma girmiş ve bir evin 3üncü katından atlayacak. Aşağıda bekleşen bir kalabalık. Kimi video çekimi yapıyor, kimi çekirdek çitliyor, kimi aksiyon filmi seyretme heyecanıyla bekliyor ve hemen hepsi “atla” diye bağırıyor.intihar seyircileri

Üçüncü kattan atalayacak olan bir kedi bile olsa, “acaba 4 ayağının üzerine düşmez de ölürse” gibisinden bir düşünce geçirir insan.. Oysa haberdeki gencin atlamasını bekleyen [17-24 yaş grubunda diye tahmin ettiğim] diğer gençler acımasızca ‘atla’ diye bağırırken, keyifle bir ölüm seyretmeye gelmişlerdi. Bu normal mi?

Çizmelerini çıkarmaktan bahseden güzel insan nere, insanlıktan çıkmış yaratıklar nere?

Ya minübüse binmiş evine gitmek isteyen genç kıza tecavüz edenler? Kız karşı koyunca bıçaklayanlar. Sonra yakanlar. Ardından nehir sularına bırakanlar? Aysunlar.. Canseller.. Özgecanlar.. #ÖzgecanAslan

Kendi öz kızını iğfal edenler.. Kendi kanından kadınlara şehvet duyanlar.. Hayvanlara da! Öz kardeşinin ırzına geçenler? Kimler bu caniler? Hangi haram sütleri içerek büyümüşlerdir? Hangi dönemlerde kimler tarafından büyütülmüşlerdir? Bu kafa neyin kafası? Ne çekmektedirler bu şeyler? Öz kız kardeşine tecavüz eden ağabeyler.. Zor! Buna inanması zor! Kimileri din adamı hatta! Kardeşine tecavüz eden adam imam olsun veya olmasın, önemli olan ne kadar insanlıktan çıktığıdır. Kimler oluşturdu bu yaratıkları?

Ve bunlara yenileri ekleniyor.. İş kazasında ölen işçinin cesedi çöplüğe yollanıyor! Büyük bir firmanın imajı bozulmasın diye! Para icin vicdanı satmışlar ve yiyen, uyuyan, ihtiyaç gideren yaratıklara dönüşmüşler. İnsanlık yoksunu zavallılara dönüşmüşler. Habere gel: “Çöp konteynerinde 2 günlük bebek cesedi bulundu..” Bir başka haberde, intihar etmek için köprüye çıkan adamı durdurmak yerine özçekim yapan polis memurundan bahsetmedim henüz.

Hırsız, vicdansız, çocuk istismarcısı, terörist, yalancı! Ne aralık türedi bunca şerefsiz?

Ne zaman insanlıktan çıktık?

Ne zaman çocuklarımıza erdem, fazilet, insaniyet, iyilik, kişilik, karakter, merhamet, şefkat, izzet, ihsan ve adamlık öğretmeyi bıraktık?

Hangi aileler yetiştirdi sokaktaki bu kalabalıkları?

Hangi anne “ölenle dalga geç” dedi?

Hangi baba “ölümü maç seyreder gibi seyret” diye öğüt verdi?

Hangi okulda “beşeriyetin sonu” dersleri anlatıldı?

Hangi lider örnek oldu bu çocuklara?

Hangi dine mensuptur bu seyirciler?

Hangi takımın sempatizanı bunlar?

Hangisi insan?

Nerede insanlık?

Nerede empati?

Hani? Nerede? Neden? Kimiz biz?

Yazıklar olsun genç adamlar size! Sizi yetiştirenlere, yetiştirmekte emeği geçen herkese de yazıklar olsun!!!

Düşün insanlığını ey izleyici! Utan istersen! İnsanlık dayanamamış, intihar etmiş! Ya kadın cinayetleri? Kadın toplumsal figürlerimiz nerede? Nihayet Demet Akalın “Meclise mi yürüsek?” demiş.. Neden olmasın? Kadın cinayetleri konusunda iyi bir ilk adım olabilir..Zaten kaç kişi kaldık şurada.. Bakın insanlık da öldü.” ~Oğuz Atay

tecavuz