Bir Kadın Hikayesi: Öldüm, Öldüm Dirildim!

Bu hikaye de diğer kadın hikayelerim gibi gerçektir. 91 yasındaki Polonyalı kadın öldüm öldüm dirildim dese yeridir.. Çünkü tüm hayat fonksiyonları duruyor ve öldüğüne kanaat getiriliyor. Cenazesi gömülmeye hazırlanmak üzere kiliseye götürülüyor.
Cenaze kaldırılmadan önce ailesi kadının nabzını ölçüyor, kalp atışlarını dinliyor fakat yaşam belirtisi bulamıyorlar. Doktoru arıyorlar. Eve gelen doktor da nabzını ölçüyor, kalp damarlarını yokluyor, kalp atışlarını arıyor ama bulamıyor. Bunun üzerine ölüm belgesini yazıp imzalıyor.
Ölüm belgesinin imzalanışından 2 saat sonra kadının cansız bedeni kiliseye götürülüyor ve cenaze işlemlerine başlıyor. Toplam 11 saat sonra kadın morgda canlanıyor, hareket ederek konuşmaya başlıyor.
Hortlak gördüğünü sanan görevlilerin eşliğinde cenaze işlemleri iptal edilerek kadın evine gönderiliyor. Oldukça iyi olduğunu söyleyen kadın bana Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü romanındaki yaşlı halayı hatırlattı. Hala da tam toprağa verilecekken hortlayarak eve geri götürülmek için emirler yağdırmaya başlamıştı. Tabutun içinde evine bir sultan saltanatıyla giren yaşlı kadın, o günden sonra hayata bağlanmış, giyim kuşama, seyahatlere düşmüş, yeni girişimlerde bulunuş ve parasını son kuruşuna kadar harcamıştı.
Yaşlı hala gibi, 91 yasındaki bu kadın da öldüm ve dirildim diyerek ömürlük bir hikayeyle hayatına devam ediyor. Kim bilir kaç yıl daha yaşayacak!

One thought on “Bir Kadın Hikayesi: Öldüm, Öldüm Dirildim!”

  1. Demekki kaç kişi ölmeden toprağa veriliyor.

Comments are closed.