Zaman Değişti! Önce Sağlık..

Zaman değişti. Eskiden abur cubur yemek normalmiş belki de.. Şimdi insanlar “önce sağlık” diyor! Herşeyden önce sağlık!

Kronik hastalıkların katlanarak arttığı günümüzde sağlıklı davranışların hastalıkları önleyebileceği biliniyor. Ve önlenebilir kronik hastalıklarla savaş için belirlenen zaman, hemen şimdi! Zaman sağlıklı yemek yeme (ev yemekleri) zamanı. Ve değişen zamanla birlikte toplumlar sağlıklı seçenekleri aramaya başladı. Sağlıksız diye bilinen yiyeceklerden uzaklaşılırken, bilinen ünlü yiyecek markalarının satışlarında düşüşler gözlemlenmeye başladı.

Gazlı ve şekerli içeceklerin tüketiminde, boş kalori ihtiva eden yiyeceklerin satışında, GDO’lu gıda maddelerinin satışında düşüş gözlenirken sağlıklı yiyecek tüketme konusunda hummalı bir arayış içine girildi. İçecek sanayiinin en bilinen isimlerinden bazı firmalar net kazançta düşüş kaydetmekte. Bunlara örnek olarak McDonald’s ve Coca Cola verilebilir.

The Wall Street Journal tarafından aktarılan bilgilere göre Coca Cola yaklaşık 2000 iş olanağının kesileceğini ve yıllık bütçesinin 3 milyar dolar civarında azalacağını bildirdi. Firma çalışanlarının yüzde 10’u işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya bulunuyor.. Şirket patronlarının ve CEO’sunun masraflı ve gösterişli eğlenceleri hemen tümüyle kestiği ve limuzinlerle dolaşmayı bıraktıkları da tüketicinin kulağına gelen söylentilerden..

Bütün bunlara neden olarak, şirketin 2014’ün üçüncü çeyreğinde gözlemlediği yüzde 14’lük gelir azalması. Pek yakında Coca Cola ve benzeri firmaların pazarlama konusunda değişikliğe gitmeleri gerekli olabilir. Aksi halde, uzmanlara göre, bu dev şirketlerin iflas etmeleri dihi sözkonusu olabilir.

Zaman değişti. Önlenebilir kronik hastalıkların arttığı günümüzde insanlar daha iyi yiyeceklerin peşine düştü. Artık taze, doğal ve sağlıklı yeme zamanı. Özellikle Y Jenerasyonu sağlıksız ürünlerden kaçıyor. Firmalardan sağlıklı ve doğal ürünler sunmalarını bekliyorlar. Zaman değişti. Zaman sağlıklı yiyecek tüketme zamanı!

Kaynak için tıkla.