Kararlar

Kararlar, kararlar.. Ne zaman karar verilir? Nasıl karar verirlir? Peki neye karar verilir? Neden?
Önemli kararlar risk içerir ve bu nedenle telaşlandırır.  Böylesi önemli karar verme aşamasında, başka şeylerle ilgilenemez hale geliriz. Karar verilecek şey aklımızda yer eder, düşündürür. Bazen endişelenir, kararı geciktirmeyi düşünürüz.. Hemen karar vermek zorunda olmadığımızı düşünmek kolayımıza gelir. Neden? Çünkü risk içeren bir şeyden uzaklaşmak isteriz. Daha sonraya bırakmak kısa süreli rahatlama sağlar.. Ama erteleme stratejisi doğru olmayabilir.
Önemli kararlar savsaklanmaya gelmez. Mali kaldıracı yüksek, avantajlı kararlar önemli kararlardır. Sallantıda bırakılmaya gelmezler.  Ama tüm kararlar finans bakış açışıyla değerlendirilmez, öyle değil mi?
Hangi kararlar nasıl verilir? Önemli kararların ucunda hep para mı vardır?

Kolay verilemeyen kararlar (ya da kolay alınamayan kararlar) vardır.. Yürek burkan cinsinden, can acıtan kararlar.. Tüm kararlar finansal maliyet içermez. Duygusal maliyet içeren kararlar da vardır. Bu tür kararlarda avantaj ve dezavantaj kelimeleri ehemmiyetsizdir.. Böyle zamanlarda verilen kararlar da zordur. Maddi ya da manevi.. Karar vermek bazen hayli zordur.. Kolaylıklar dileriz!

Yanlış Kararlar