B Planı

 

Plan B de deriz biz buna.. Planlarımız detaylandıkça işlemez hale geldiği olur.. Ayrıntıya dikkat eder, planlarız, programlarız ama bir de bakarız düşündüğümüz gibi çalışmaz. Evdeki hesap çarşıya uymaz.. B planına gerek duyarız..

Plan yaparken “son ürün” düşünülerek yapılır. Nasıl olmasını istiyorsak onu düşünür, öyle planlarız. Fakat aynı zamanda “planlar çalışmazsa ne olacak?” diye de düşünülmelidir. ‘Bu olmazsa, ne yapacağım?’ sorusunu sorarak ikinci bir plan yedekte bulundurulmalıdır.

Hayat bu! Biliyoruz ki işler istediğimizi gibi gitmez. Bazı şeyler kırılır, bozulur, geç kalırız, sormayı unuturuz, eklemeyi geciktiririz..

O da ne? Kullanma kılavuzunu okumadan işe girişmişizdir.. Aklımıza gelebilecek bir çok şey planın işlemesini önler.. Birileri engellemeye çalışır. Birileri fikrini değiştirir.. Birileri vazgeçer.. Birileri sözünden döner.  Bir de bakarsınız en başta kurulan formül değişmiştir.. Sürprizlere hazır olmak gerekir.

Biliyoruz ki bazen planlar programlar çalışmaz.. Çoğu kez çalışmaz.. Ama planlamaya devam ederiz.. Bir de B planı bulundurmalıyız yedekte!plan b