Kahve Cilt Kanserini Engelliyor

Yale Üniversitesi ve Amerikan Kanser Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen bir çalışmanın sonuçlarına göre kahve içmek cilt kanserini (melanoma) engelliyor.

Araştırmacıların bulgularına göre kahve, ölümcül bir deri kanseri olan melanomayı yüzde 20 oranında azaltıyor.

Bu çalışma 10 yıldan uzun süre devam etti. Yaklaşık 450.000 hiç kansersiz katılımcı üzerinde incelemeler yapıldı. Bu katılımcılardan sadece 3.000 kişi deney süresinde melanoma oldu. Diğerlerinde melanoma olarak bilinen deri kanseri görülmedi. Ve hepsinin tek bir ortak notası vardı: Kahve tüketiyorlardı.

Uzmanlara göre kahvede biyoaktif bileşikler var ki bu bileşikler cilt kanserine karşı koruyucu rol oynuyor.

Fakat uzmanlar ısrarla uyarıyor: Cilt kanserinden kaçmanın en kesin yolu güneşten ve ultraviyole ışınlarından uzak kalmaktır!

Çalışmanın sonuçları; daha çok kahve içmenin melanoma önlemekte daha başarılı olduğunu da bulguladı.
Diğer çalışmalar kahvenin sağlık yararlarını bulgulamıştı. Örneğin kahve, karaciğer kanserini önleyici özelliğe de sahip. Karaciğer kanserinin kahve severler arasında yüzde 50 oranında azaldığı bulgulanmıştı. Kahve; ağız kanserini, endometriyal (serviks) kanseri ve prostat kanserini de önleyici özelliklere sahip.

Kahve sevmeyenler için melanoma (cilt kanseri) önleyici, genel anlamda antioksidan özelliklere sahip, yiyecekler şunlardır:

Kahve, cilt kanseri olarak bilinen melanomayı yüzde 20 oranında engelliyor. Dediğimiz gibi kahve sevmeyenler için yukarıdaki listedeki yiyecekler de doğal antioksidan ihtiva ediyor. Sağlıklı günlere..