Mutlu Olmak İçin Şükretmeyi Öğrenmeliyiz

İnsan duygularını negatiften pozitife yönlendirmenin en kolay ve kesin yolu şükretmektir.

Bunu biz biliyoruz ama araştırmacılar incelemeleri sonucu ortaya çıkarıyorlar. En son “şükür” çalışmalarından biri Kaliforniya Üniversitesinde yapılıyor. Sonuçlar kabaca şöyle diyor: Şükür sağlığınızı olumlu yönde etkiler.. Şükür insanın  modunu ve duygularını bir anda değiştirerek rahatlama sağlar!

Bu çalışmanın bir sonucu olarak araştırmacılar önerilerde bulunuyor. Önerilerden biri, şükür günlüğü tutmak.. Hergün şükrettiğimiz üç şeyi yazmak. Bunun anlık rahatlama sağlayacağını düşünüyorlar. Şahsen benim böyle bir günlüğe ihtiyacım yok. Benim dualarım var. Dualarımda binlerce şükürlerim var.. Sizin şükürleriniz hangi formdadır?

Bir diğer öneri ise egzersiz yapmak. Çünkü egzersiz sırasında beyin; nelerin eksik olduğundan çok nelere sahip olunduğu üzerinde yoğunlaşıyor. Böylece olumlu olan şeyler çekim alanımıza giriyor. Olumlu enerji ile dolan insan etrafına da aynı enerjiyi gönderiyor.
Kısaca mutluluk için yapmamız gereken şeylerin başında şükür geliyor. Herşey iyi iken de kötü iken de şükretmeyi bırakmamak gerekiyor..