Akıllı Mücevher

Akıllı telefonlar öyle dünde kaldı ki.. Şimdi akıllı telefonları sollayan  akıllı arabalar, akıllı evler, akıllı eşyalar var.. Bir de telefonlara  senkronize edilen akıllı mücevherat!

Kadınlar alyans dışında mücevher takıp takıştırmaktan hoşlanır. Takıların; kıyafetle, modayla, kadının moduyla ve çevreyle uyuşması şarttır.

Akıllı zamanlarda, takılar da akıllanmaya başladı. En son trend; içinde çip bulunan yüzükler. Bunlar şimdilik biraz büyükçe ama gittikçe küçültüleceği söyleniyor. Yüzükler telefonla senkronize ediliyor. Telefon kadının yanında değilken; gelen mesajı, emaili, saat alarmını, diğer randevuları hatırlatıyor.

Her ne kadar yüzük olarak başladıysa da, kolye, bilezik ve diğer takıların da en kısa sürede akıllı hale getirileceği söyleniyor. Bu mücevherler 100-150 dolar civarında satılmaya başlanacak ve Marc Jacobs, Kate Spade, Henri Bendel, Nordstrom ve Macy’s gibi Amerikan mağazalarında satışa sunulacak.

Giyinilebilir teknoloji olarak da adlandırılan akıllı mücevherlerin dijital detoks yapanaların işine yarayacağı söyleniyor.

Hem akıllı takı hem de nasıl dijital detoks olur diye düşünüyorsanız cevap olarak şunlar söyleniyor:

Bildiğiniz gibi bazıları için telefonsuz bir yaşam ölüm gibi korkunçtur..  Bazıları ise tehlikenin farkındadır ve tek çarenin dijital arınma olduğunu düşünür. Dijital detoks yapan kimse gerçek hayata yeniden bağlanıyor, sevdiklerini ne denli ihmal ettiğinin farkına varıp onlarla vakit harcıyor. Mutlu olmak için açık havada geziyor, camdan dünyaya kendni hapsetmiyor, kitap okuyor, dostlarıyla buluşuyor ve özgür hissetmenin keyfini yaşıyor.

İşte bu süreçte akıllı mücevher işe yarıyor. Fakat amaç dijital dünyadan tamamen kopmak değil.. Amaç denge kurmak. Bu bağlamda akıllı takılar dijital dünyayla bağlantı sağlıyor ama önemsiz şeylere vakit harcamaktan uzaklaştırıyor. Telefon bir kenara bırakılıyor. Çocuklarla, aileyle, diğer yakınlarla ve diğer eğlenceli şeylerle daha fazla zaman harcanırken, akıllı mücevherin sadece en gerekli mesajları haber vermesi sağlanıyor.

AKILLI TAKI, akıllı mücevher