Bir Kadın Hikayesi: 40 Yıllık Evlilik

Bir kadın.
Yaş: 74
Medeni durumu: 40 yıldır evli. 40 yıldır aynı erkekle evli. 40 yıldır mutlu.

Eşi 40 yıldır her gün kendisine bir mektup yazıyor. Bütün mektuplar “Seni seviyorum bir tanem ∞” şeklinde biritiliyor.

Aslında mektuplar bir bakıma günlük. Aşk günlüğü desem daha doğru. Günün sonunda yazılan mektuplarda o güne yaşananları dile getiriyor. Örneğin 30 yıl önce gittikleri bir piknik ile ilgili düşünceler.. Gördükleri, düşündükleri, hissettikleri..

Bu küçük mektuplar yıllar önce not şeklinde kağıt mendile veya peçeteye yazılan notlarmış.. Erkek, ilk karşılşmada genç kadını çok beğenmiş. Söylediğine göre; genç kadın adamı yıldırım gibi çarpmış. Çarpma, o çarpma! O gün bu gündür adam karısına her gün aşk notları yazıyor.

Bu çift 40 yıllık evlilikleri süresince hiç kavga etmemiş. Anlaşamadıkları konular olmuş. Küçük tartışmalar yapmışlar ama asla büyük kavglara ve tatsızlıklara dönüşmemiş. Sorunları konuşarak çözümlemişler.  Bu süreçte bey, eşine on binden fazla aşk mektubu yazmış. Ve söylediğine göre bu notlar sayesinde evliliği böylesine mutlu, huzurlu ve uzun boylu olmuş. “Bir ilişkiyi sürdürmek için her gün uğraşmak gerekir:” diyen bey, bir sorunu halletmeden uykuya gitmemeyi öneriyor. “Sorun o gün bitmeden çözülmeli, sabaha yükten kurtulmuş bir şekilde uyanılmalı” diye de ekliyor. Her gece uykudan önce iyi geceler öpücüğünün de şart olduğunu söylüyor.
Bu çift kendi evliliklerinin genç evlilere ilham vermesini umuyor. Ve şöyle diyorlar: Günümüzün gençleri aşkı teknolojik aygıtlardan bulacaklarını sanıyorlar. Belki buluyorlar ama birlikteyken bile ellerindeki dijital edevatlara gömülmüş gibiler. Oysa birbirleriyle konuşmalılar, anı yaşamalı ve dakikaların zevkine varmalılar. Eğer monitör içinde bulundukları ilişkiden önemliyse, o zaman ona göre kararlar almalılar.   Eğer ilişkiyi sürdüreceklerse gerçekten keyif alarakm her anından tatmin olarak sürdürmeye uğraşmalılar..

Umarım bu kadın hikayemizi sevmişsinizdir. 40 yıllık evlilikte bir kez bile eşiyle kavga etmemiş, sevmiş ve sevilmiş bir kadın hikayesiydi.. Umarım hoşunuza gitmiştir. Umarım genç evlilere esin kaynağı olmuştur.