Y Kuşağı

İster Y kuşağı deyin, ister Y jenerasyonu, isterseniz Nesil Y.. Ne derseniz deyin ama bilin ki onlar artık yetişkin! Bazıları çoluk çocuğa karıştı ya da karışmak üzere!

2015 itibariyle Y kuşağı yani 18-34 yaş grubu (doğum yılları: 1977 – 1998) en kalabalık demografi haline geldi! Yani Y kuşağı kendisinden gençleri de yaşlıları da nüfus olarak geçmiş bulunmakta.. Bunun kültürel ve sosyal manifestosunu görmeye başladık bile.. Şimdi artık Y kuşağının sözü geçiyor desek pek de yanlış olmaz.. Birçok şey Y kuşağına göre şekillendirilmeli belki de..

nesil y, y kusagi, y jenerasyonu

Konu uzmanlarına göre, işletmeler Y kuşağını çekmek için daha farklı yaklaşımlar kullanmalı. Y kuşağının her iki yılda bir yeni bir işin peşine düştüğü söyleniyor. Sürekli cesaretelendirilmek istiyorlar çünkü her biri birer proje çocuk olarak büyütüldü! Hepsi büyürken “en iyi sensin, en iyi sen yaparsın, senden başarılısı yok, sen büyüksün, vs.” diyerek büyütülmüş bir nesil. Ve hepsi büyürken başarsa da başarmasada madalya ile ödüllendirilmişlerdi. Onların hiç biri loser değildi. En azından öyle söylenerek büyütüldüler. O nedenle hepsi pohpohlanmaya alışık. İşletmeler bu durumu göz önünde bulundurmak zorunda.  Eskinin katı kurallarıyla çalışan ofis ortamından çok, rahat ortamlar istiyor bu nesli. Çalışırken arada bir beslenmek istiyorlar, çay kahve dışında kırıntılar getirilsin önlerine mesela.. Sıkılınca video oyunu oynamak istiyorlar. Bir araya gelip selfie çektikten sonra sosyal medyada paylaşmak istiyorlar. Bunların hepsini mesai saatinde gerçekleştirme özgürlüğüne sahip olmak istiyorlar.

İşletme sahipleri: Y kuşağı sık sık iş değiştirmek istemeyebilir eğer işletmenizde iş ve sosyal güvenlik sağlanıyorsa. Fakat işi sevmezlerse, anneleri ve babaları gibi, dişlerini sıkıp o işyerinde kalmıyorlar.  Y jenerasyonu diyor ki: Ey gençlik! Seveceğin işi yap! Oysa anneleri babaları “Yeter ki bir işim olsun, kazancım olsun sevmesem de işe gider gelirim!” diyordu..

y nesli

Y kuşağı için paranın önemi yok çünkü “çok para kazandıran işler” bu kuşağın öncelikler listesinin en alt sıralarında. Politika ve siyasetle ilgilenmeyen, dinden uzak, sosyal meyda meraklısı, topluma ve insanlara güvensiz, evlenmekten kaçan bir nesil için para belki de cidden pek önemli değildir!

İnternet ve mobil teknoloji bilgini, sosyal medya hükümranı, sanal bağlantı ustası, girişimci bir nesildir Y kuşağı.  Hepsi birer Mark Zuckerberg olmak istese de uğraşmıyorlar çünkü büyük işletmelere inanmıyorlar.. Büyük hacimli şirketlere hiç mi hiç güvenmiyorlar!

Y kuşağı evlenmekten kaçıyor. Evlilik müessesesinden uzak kalmak istiyor. Fakat hayatında bir müessesenin eksikliğini hisseediyor ve bu ihtyacı iş ortamında veya ofiste gideriyorlar.. Bu nedenle işyeri ortamı onlar için çok önemli.. Sevdikleri iş için gece gündüz çalışmaya hazırlar.

Birleşmiş Milletler’in Y Kuşağı Hakkında Bulgularını Merak Edenler Bu Linke Tıklayabilir

Ve tabi ki akıllı telefonlarıyla yatıp kalkıyorlar. En etkin bağlantılarını bu telefonla gerçekleştiriyorlar.. O yüzden en yeni  teknolojiyi yakından takip ediyorlar. İşletmeler için bu durum iyi de olabilir kötü de.. İyidir çünkü işletmede çalışan hemen herkes teknoloji eksperi durumundadır.. Kötüdür çünkü en yeni teknolojiden haberdar olduklarından, innovasyonların en kısa zamanda ofis cihazlarına yansımasını beklerler.

y jenerasyonu

Belki Y kuşağı şımartılarak büyütülmüştür ama hepsi geleceğimizin birer temsilcisi. O yüzden toplumda, ailede, okulda ve işyerinde bu neslin ihtiyaçlarını bilmek ve ona göre davranmak gereklidir.

Y Kuşağını inceleyen çok esaslı bir çalışma yapılmıştır. Kaynak olarak kullandığım site şu linktedir.