Çocuklarımıza Güveniyor, Onları Güçlendiriyor muyuz?

Dijital çağ diye bir yerdeyiz. Kötü zamanlardayız. Hile, aldatma, vurup kaçma hepsi burada.. Kız çocuklarını ve erkek çocuklarını güçlendirmek gerek. Dijital hayat da gerçek hayat da oldukça acımasız ve dolayısıyla çocuklarımız kolayca aldatılabilir. Çocuklarımıza yetki vermek, onlara güvenmek zorundayız. Ve tabi bilgilenmelerine ve güçlenmelerine izin vermeliyiz.

Güven oluşturmak, özgüven sergilemek, hedef oluşturmak gibi hayatta başarıya götüren konularda çocuklarımızla konuşacak rol modeller bulmalıyız. Bunu kendi başımıza yapamayabiliriz. Okul Aile Birliği bunun için biçilmiş kaftandır. Okul yönetimi ile birlikte çalışarak okula rol modeller getirmeliyiz ki çocuklara konuşsunlar.  11-13 yaş böyle konuşmaların en uygun olduğu yaş dönemidir. Çocuklarımızla interaktif konuşmalar yapmak için davet edilecek kişiler; pozitif halleriyle bilinen şöhretler, işadamları, siyasetçiler (siyaset için değil çocuklara liderlik için), diğer öğretmenler, başarılı yaşlılar, sanatçılar, yazarlar, araştırmacılar, eğitimciler, vs. olabilir. Amaç bu kişilerin ürünlerini satmak değil, yanlış anlaşılmayalım! Amaç çocuklarımıza pozitif değerler verecek konuşmalar yapılması!!! Bu tür konuşmalar dönem dönem tekrarlanmalı. Sonunda genç dimağlar “Ben iyiye, doğruya, güzele layığım!” diyebilmeli. Özgüvenleri yükseltilmeli.

Sağlıklı insan ilişkileri, hedef belirleme, pozitif düşünme gibi konular genç beyinler için gerekli ve önemli konulardır.  Bu tür konular ailede konuşuluyor olabilir de olmayabilir de ama okul ortamında bir liderin konuşmasının getireceği birçok fayda söz konusudur. Özgüveni artan gençler yanlış kararlardan, uyuşturucu, içki ve sigaradan, sağlıksız yaşamdan ve diğer tehlikelerden uzak durmayı öğrenecektir. Çocuklarımıza güvenmek ve onları güçlendirmek zorundayız. Ve siz.. Size bir tavsiyemiz var.. Çocuklarınıza susmayı değil, sesini çıkarması gerektiğini öğretin!

Lider Kimdir?

Lider Anne midir?