Süratle Şarj Edilen Pil

Stanford Üniversitesinden gelen bilgilere göre araştırmacılar oldukça süratle şarj eden pil geliştirdiler.

Ve söylendiğine göre prototip aşamasındaki bu pil 1 dakikada doluyor.. Hmm.. Bence bu bilimciler akademik hayatı bırakıp üretime geçsinler. Gelsin paracıklar..

Bu pil rüya gibi.. Bir pilde aranan herşey var.. Bir defa oldukça ucuz! Diğer pillere göre daha güvenli ve çevre dostu çünkü alkali ve lityum pilleri gibi çevreyi kirletmiyor. Ve yanıcı değil; dolayısıyla tutuşma tehlikesi yok.  Bütün bunların üzerine hızla doluyor.. Bu kadar süratle şarj olan bir pil yukarıdaki iyi özelliklere sahip olmasa bile kapışılır, değil mi?

Bir başka özelliği de pilin eğilip bükülebilir bir maddeden yapılması. Yani gelecekte başka ortamlarda, cihaz ve edevatlarda rahatlıkla kullanılabilme ihtimali..

Bu pile aluminyum pil de deniyor. Araştırmacılar onlarca yıldır böyle bir pil oluşturmaya uğraşmaktaydılar ve karbonla aluminyum bileşiminden elde etmeyi başardılar. Bir başka üstün özelliği ise en az 7.500 kez şarj edildikten sonra zayıflama belirtileri göstermesi.. Halihazırda piyasadaki pillerin 1.000 defa şarj edildikten sonra zayıfldığı bilinir..

Bu durumda bu pile süratle şarj edilen pil değil, mucize pil demek gerek! Ne zaman piyasaya çıkacak bu hızlı pil? Şarj problemi maziye karışacak!

hizla sarj eden pil