Dövmeli Bilekte Apple Watch Çalışmıyor

Apple Watch, iPhonesuz çalışmaz.. Telefonsuz çalışmayan saat yani.. Ve bu teknoloji harikası, bazı kullanıcılara göre, dövmeli bilekte de çalışmıyormuş.. Daha doğrusu çalışıyormuş ama tam randman vermiyormuş…

İlk duyduğumda çok şaşırdığım ‘iPhone olmadan çalışmayan saat’ beni yine şaşırttı! Şimdi de bilekte, saatin geleceği kısımda, renkli bir dövme var diyelim. Bu durumda saat çalışmıyor. Saatin kolda olmadığını varsayıyor ve yanlış bilgi veriyor.

Kısacası: Bileğinde dövme olanlar Apple Watch alıp kullanmaya başlamadan önce iyice düşünsün! Çünkü dömeli kolda saat bağlantıları kesiliyor. Dolayısıyla kalp atışlarının seyrinde bozukluk olduğunu rapor ediyor ve kilitleniyor. Akabinde saat güvenlik için sahibinden kod istiyor, kafası iyice karışıyor.

Bilekteki dövme koyu renkliyse işler iyice karışıyor. Neden? Çünkü Apple Watch derideki ışık emilimi sayesinde kişinin kalp atışlarını ölçüyor. Işık emilimi ne şekilde analiz ediliyor bilemeyiz, bu kısmını Apple çalışanları biliyordur, ama anlaşılan dizayn sırasında bilekte olabilecek renkli dövmeleri göz önünde bulundurmamışlar. Çünkü aynı kullanıcı tattoo olmadığı için saati elinin üzerinde tutarak kalp atışlarını ölçtüğünde saat hiç bir hata vermiyor. Daha doğrusu güvenlik nedeniyle kilitlenmiyor.  Ama dövmeli kolda her seferinde kilitleniyor.

Bileğinde dövme olan kullanıcının aktardığına göre saat bilek-algı belleği olmadan da çalışıyor. Yani nabız ölçülmeden ve kalp atışları ile ilgili veri toplanmadan da Apple Watch işliyor ama ApplePay gibi bazı fonksiyonlar kullanılamıyor. Ayrıca uyarıların gelmesi engelleniyor, yer belirleme ve bazı uygulamalar da çalışmıyor. Bin küsur dolar vererek aldığınız saatin bütün fonksiyonlarını %100 kullanmak mı istemiştiniz yoksa?apple watch ve bilekte dovme