Telefon Köleleriyiz

Kompütürüm elimin altında değilse düşünemem.  Benim gibileri vardır mutlaka.. Ama ‘telefonum elimde değilse düşünemem’ diyenlerin sayısı epey fazla olmalı. Hepimiz telefon kölesi tipler olduk çıktık!

Telefonla sosyal medyada gezilir, profil güncellenir, mesajlara bakılır, oyunlar oynanır, müzik dinlenir, uygulamalara bakılır.. Hatta konuşulur bile! Telefonlarımızı yapışık geziyoruz. Telefon köleleriyiz. Telefonumuz gözümüzün olunde değilse, elimizin altında değilse panik atak geçiriyoruz. Telefonumuz ulaşacağımız mesafede değilse eksiğiz.

Nasıl telefon kölesi olduk?

  • Telefonsuzken panik atak geçirerek başladık. Bir yere koyduk, unuttuk, bulamıyoruz. Kendimizi kötü hissederiz. Daha da kötüsü kaybettik. İşte o zaman depresyona gireriz! Bir de telefona kavuşma sevinci vardır.. Delice bir sevinçtir. Hiç bu kadar mutlu olmamışızdır hayatımızda. Biz, telefon köleleri.. Bizler..
  • Herşey için telefonda yer vardır. Düştük; selfie çekeriz. Kalktık; selfie çekeriz. Makyaj yaptık; selfie çekeriz. Utandık; yine selfie çekeriz.
  • En yeni uygulamaları bulup telefona ekleriz. Sonra gösteririz. Herkesten önce haberimiz olduğu için gururlanırız. Müzik, film, oyun ve ötesi.. Hepsi telefondadır.
  • Yatakta telefon. Mutfakta telefon. Toplantıda telefon. Tuvalette telefon.  Konuşmak için, sörf için, mesaj için, email için.. İlle de her yerde, her zaman telefon.
  • Arkadaşlarla yemeğe çıktığımızda telefona bakıyor muyuz? Telefon kölesi olmanın en belirgin halidir bu. Yüzyüze konuşmak yerine telefonda meşgul olmak. Ve bu çok kötü bir davranıştır. Görgü kurallarına aykırıdır. Çocuklara kötü örnek olmaktır.
  • Aile ile sofrada otururken mesajlara cevap verenler kimler? Telefon kölesi olarak ille de göz, kulak, eller telefondadır. Bazen ister istemez gülersin. Bazen moralin bozulur suratından anlaşılır. Bari şunu aile ile yemekte yapma. Bekleyemez misin?
  • Telefonun pili bitmek üzereyken de panik olunur. İlle de doldurulacak bir yer bir ortam aranır. Pili bitmekte olan telefon düşüncesi ile delimsirek olunur.. Biz.. Bizler.. Birer telefon kölesiyiz..  Peki ne olacak bu halimiz?
  • telefon