Evde Nutella Nasıl Yapılır

Bazı yiyecekler evde yapıldığında daha lezzetli olur. Daha az işlemden geçmiş malzeme kullanılacağı için daha sağlıklı olur. Evde Nutella nasıl yapılır?

1 su bardağı çiğ (kavrulmamış) fındık 180 derece önceden ısıtılmış fırında 12 dakika kavrulur.  Fırından dışarı çıkarılan fındıklar soğumaya bırakılır. Fındıkların üzerinde kalan, kavlayarak kalkan kabuklar ovalanarak temizlenir. Daha sonra fındıklar mutfak robotuna alınır ve iyice çekilir. Fındık ezmesine 3 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 çorba kaşığı tatlandırılmamış kakao tozu, 1 tatlı kaşığı vanilya özü (sıvı) ve bir tutam tuz konularak karıştırılır. Bu enfes fındık ezmesi+kakao+şeker karışımı eğer hemen bitmezse, 3 hafta kadar, buzdolabında bozulmadan saklanabilir.

Not: Çerez dükkanından (kuruyemiş dükkanından) taze kavrulmuş fındık aldıysanız işiniz daha da kolay! Fırında kavurma kısmını atlayıp doğrudan robotta çekme kısmına geçiniz..

Evde Nutella yapmayı denemelisiniz! Yapacağınız pancake üzerine sürersiniz, isterseniz çilekle de süslersiniz..

evde nutella tarifiNutellalı tarifler ve Nutella fikirleri:

Çikolatalı Krep

Rahatlatan Yiyecekler

Anneler Bilir! Okullar Açılır, Beslenme Çantaları da..

En Güzel Çiftler

 

One thought on “Evde Nutella Nasıl Yapılır”

  1. bence bu tarifte yağ eksik. Bu karışımdaki tüm malzemeler katı. Bu katı malzemelerin birbirine bağlanması için ya yağ ya da yumurta katılmalı.
    Aksi halde yaım kaşık vanilya özütü bu kadar malzemeyi bağlayamayacağı için katı bir toz karışımı elde edilir.

    ***************eksik tarif**********************

    Size 1980 li yıllarda yaptığım şokella tarifini vereyim.

    3 yumurta, 8 kaşık şeker, 5 kaşık un, 200 gr veya 1 çorba kaşığı kakao, 250 gr. margain veya tereyağ, 50 gr. çekilmiş fındık.
    Yumurta ve şekeri çırp, sonra hepsini ekle.
    Pişirmek yokk.
    denenmiş tarif.

Comments are closed.