O Köprünün Altından Çok Sular Aktı

Bazen olur fazla konuşmak gereksizdir.. “O köprünün altından çok sular aktı” der keseriz.. Çünkü geçmişte bazı seçimler yapmışızdır. O seçimler, o zaman için belki de en uygun seçimlerdi. O seçimler, o zamanki bilgi ve tecrübeyle yapılmıştı. O zamanki düşünce ve duygular da yardım etmişti seçimlerimize. Tıpkı siyasi seçimler gibi.. Verilen o kararlar, o zamandı. Şimdi, bu zaman.. Köprünün altından çook sular aktı.. Değiştim! Değiştik!

Gerçekten de değişiyoruz. O zamanki dünya ile şimdiki dünya farklı.. Özellikle bu çağda.. Herşeyi “eskimeden” attığımız ve bunu anlık olarak yaptığımız bir çağda, aylar önce verilmiş bir karar bugün bağlamıyor artık bizi. Öylese geçmişteki seçimleri savunmak niye? Ha belki o vakit anlamlıydı seçimler.. Ama ya şimdi?

Eğer dünya değişmeseydi ve dolayısıyla bizler değişmeseydik geçmişteki seçimlere sadık kalmak normaldi.. Ama geçmişteki seçim bugün için yetersizse, o zaman yeni seçimlere pupa yelken açmalı.

Eskiye tutunup kalmak, bırakamamak, yeni seçimler yapamamak aleyhimize çalışıyor. Çünkü herşey ve herkes değişiyor.. Geçmişte olanlar bugüne artık hiç hitap etmiyor. Değişerek akıllıca kararlar almak zorundayız. Fakat bu pek kolay olmuyor. İşin içine korku faktörü giriyor. Korktuğumuz için yeni kararlara, yeni seçimlere adım atamıyoruz.

Unutmayalım ki geçmişte verilen kararlar ve yapılan seçimler doğru olabilir.  Bugün hala doğru da olabilir. Ama olmayabilir de! Eğer o kararlar bugün için geçerli değilse yeni kararlar almak zorundayız.

Dünya o zaman öyleydi, oysa dünya şimdi böyle. Çok sular aktı köprünün altından! Ha bir de unutmadan! Bu söylediklerim birçok şey için geçerli olabilir. Ama herşey için geçerli değildir. Vereceğiniz kararlarda, yapacağınız seçimlerde sağduyu kullanmanız dileğiyle.