Sen Haklısın

Sen haklısın, onlar haksız.. Ama her ne hikmetse kazanan hep onlar!
Neden? Nedendir bu haksızlık?

Nedenini belki de şöyle açıklayabiliriz.. Onlar bitmek tükenmek bilmez bir gayretle uğraşmakta.. Yanlış olduklarını bildikleri halde.. Haksız olduklarını bildikleri halde. Davaları her neyse, onun üzerinde uzun zaman gayretle uğraşmaktalar.

Ve onlar, diğerlerini de harekete geçirmek için zamanında yatırım yaptılar. Usanmadan. Bıkmadan.. Ha gayret.. Yıkılıp düşseler bile her seferinde toparlanıp yeniden kalktılar.. Yeniden.. Yeniden.. Bir an olsun kaybedeceklerini akıllarına bile getirmediler. Yanlış olduklarını bildikleri halde tam gaz son sürat devam ettiler. Nedir ayakta tutan onları?

  • Şahsi mesele ise; kişisel gayretleri onları ayakta tutmakta.
  • Şirket meselesi ise; yapılanmaları ayakta tutmakta.
  • Siyasi parti ise; politik fikirleri ayakta tutmakta.
  • Finansal müessese ise; ekonomik girişimciliği ayakta tutmakta.
  • Küçük işletme ise; işletim sistemi ayakta tutmakta..

Yani yatırım yaptıkları, besledikleri ve ardından dayandıkları birşey var.. Önemsedikleri, gayretle çaba harcadıkları birşey var..

Ve haksız olanlar da onlar.. Yanlış olanlar da.. Hep onlar.. Ve onlar öyle hikayeler anlattılar ki etraftakilere..  İnanmamak ne mümkün? Peşinden sürüklenmemek imkansız.. Acil ihtiyaçlara cevap veren hikayelerdi anlattıkları… Ve diğerleri hep sürüklendiler.. Çünkü o diğerleri de onlara dahil olmak istediler.. Öyle bir imaj yaratıldı ki diğerleri onlara dahil olmak için birbirini tepelediler..

İşte onlar öylesine uğraştılar kazanmak için.. Bıkmadan.. Usanmadan..

En önemlisi de ne biliyor musun? Hazırlıklıydılar.. Nasıl hazırlandılar?

  • Konu komşunun düşüncesini değiştirmek için zaman harcamak gerektiğini biliyorlardı..
  • Organizasyonal düşünceyi değiştirmek için uğraşmak gerektiğini biliyorlardı..
  • Toplumal kültürü değiştirmek için onlarca yıl harcamak gerektiğini biliyorlardı..

Ve bunca uğraşıya dünden razıydılar.. Dünden hazırlıklıydılar.. Çünkü davaları herşeyden önemliydi.. Şimdi: “Ben haklıyım.. Onlar haksız..” diyorsun… Bir de ekliyorsun… “Yine de kazanan onlar..”. Belki de sen haklısın!

HAKSIZLIK BU!