İlginç İçerik

  • Tez: Herhangi bir şeyin maliyeti ile ilginç olup olmadığı arasında hiç bir korelasyon yoktur. Buna ilginç içerik de dahildir..
  • Antitez: Herşeyin bir maliyeti vardır. Maliyet ile içerik birbirinden ayrılamaz!

Tezi Savunalım:
Çok sıkıcı filmler vardır.. Milyonlar harcanmıştır ama pek ilgi çekmez. Oysa bir otobüste bir bebek ağladığında herkesin ilgisi doğruca bebeğe gider. Bebek ağlamasının maliyeti yoktur ama ilgi çeker.

Onca para dökülerek oluşturulmuş kamu spotunu da “eh işte şeklinde” seyrederiz de.. Karısını sokak ortasında döven adamı saatlerce seyretmeye doyamayız! Dövülen kadın gösterisi maliyetsizdir. Ama MAALESEF ilgi çeker..

İlginç bir video tüm İnterneti sallar. Viral olur, herkes seyretmek ve seyrettirmek için sıraya girer.. Oysa tonlarca para harcanmış bir reklam filmi kenarda talihsizce seyredilmeyi bekler..

Antitez çürütülmüştür!

‘Bir şeyin maliyeti ile onun ilginç olup olmadığı arasında pek alaka yoktur’ dedik… Fakat.. Bazen ilginç yapmak için parayla kaplama yapılır! Sıkıcıyı lüksle kaplamak yani.. Yeter ki birileri ilgilensin.

İlginç içerik ile para arasında korelasyon yok ise.. Neden sosyal medyada ilgi çekebilmek için tonlarca para dökülmekte? Dediğimiz gibi, sıkıcı şeyi gösterişli kılmak içindir tüm çaba.. Hikayeler, bilgi, emek, düşünce paradan daha önemlidir tabiki.. Ama.. Herşeyin görsellik olduğu, lüksün baş tacı yapıldığı, gösterişin hayat amacı olduğu dünyada; lüks ve havalı bir site görüntüsü kalitenin, bilgi ve hikayelerin önüne geçiyor.

Ne demiştik? İlginç içerik ile harcanan para arasında korelasyon yok mu demiştik? Bu tez doğru mu dersiniz?

Okurun hayatına katkı sağlayan, değer ekleyen herşey ‘iyi içeriktir’. ~Avınash Kaushik, Google