Karpuz Kabuğundaki Fayda

 

Karpuz kabuğu faydalıdır. Özellikle kırmızı ile yeşil arasındaki beyaz kısım çok faydalıdır. Sadece kırmızı kısmını yiyor ve gerisini çöpe atıyorsanız karpuzun yüzde 40’lık kısmına para verdiğiniz halde çöpe atıyorsunuz. Ve bu kısımda para ile birlikte çok değerli besin de çöpe gidiyor.

Karpuz kabuğundaki beyaz kısımda sitrülin isminde bir madde bulunur. Bu madde insan için gerekli amino asitler içerir. Sindirim sistemine girdiğinde kan dolaşımını hızlandırır, kan basıncını düşürür; dolayısıyla tansiyonu düşürür. Kısacası kardiyovasküler sağlık için çok değerli bir maddedir.

Bilimcilere göre sitrülin yani karpuz kabuğundaki beyaz bölge diyabetik bir yiyecektir çünkü kan şekerini düşürür; insülin seviyesini yükseltir.

Karpuz kabuğunda bulunan beyaz kısımda daha az şeker bulunur. Buna karşın yüksek oranda potasyum ve lif vardır. Çöpe atmak yerine, karpuz doğrarken kabuğu biraz daha derinden alabilirsiniz. Smoothie ve meyve sularına katabilirsiniz. Karpuz kabuğu turşusu denediniz mi?

Kısacası karpuz kabuğu faydalıdır. Çöpe atmadan önce, daha nasıl farklı şekillerde kullanılabileceğinizi düşünmenizi tavsiye ederim.

Karpuz kabuğu ile ilgili yazımızı beğendiyseniz, Babalar için Prostat sağlığı ile ilgili linkteki yazımız da ilginizi çekecektir: Karpuz ve Erkek Sağlığıdiyarbekir karpuzu deil ama.. karpuz!