Güneşi Yakalamak

Kış ayları soğuksa, yaz ayları sıcacıktır. Kışın piknik özlenirken, yazın hergün piknik imkanı vardır. Kışın depresyon çağrıştırıyorsa, yazın mutluluk ışınlar. Kışın kat kat giyinmek vardır, yazın ferahlamak. Kışın güneş ışığı aramak varsa, yazın güneşi yakalamak..

Gereken D vitamini alabilmek için güneşi yakalamak gereklidir. D vitamini doğal olarak balıkta, yumurtada ve bir de güneş ışığında bulunmaktadır. D vitamini eksikliği kalp krizini tetikler.

Bilimsel araştırmaların birisi 10 yıl sürdü ve 50,000 sağlıklı erkek katıldı. Bunlardan D vitamini eksikliği olanların kalp krizi geçirme olasılığı, normal D vitamini değerlerine sahip olanlara göre iki kat fazla bulundu.

Kalp sağlığına fayda sağlamak istiyorsanız güneşi yakalayın. Bunun için uzun süre güneşte kalmaya gerek yoktur. Günde 10 dakika kadar kollar ve bacaklar güneşte açık bırakılmalıdır. Bu süreçte güneş kremi sürümeyin çünkü bu tür kremler güneş ışınlarını yakalamayı engeller. Güneşte daha uzun kalacak olursanız o zaman güneş kremi sürün.

Bunun için ille de deniz kenarında olmak, egzotik yerlere gitmek gerekmez. Balkonda da güneş yakalamak mümkündür.. Hergün 10 dakika! Unutmadan.. Doktorunuz, D vitaminini ilaçtan almanızı tavsiye etmişse, bunun için en uygunu hap olarak yutulan değil, şurup şeklinde içilenleridir.

Gereken D vitamini vücuda alabilmek için, hergün 10 dakika kollar ve bacaklar güneşe maruz bırakılmalıdır..
Gereken D vitamini vücuda alabilmek için, hergün 10 dakika kollar ve bacaklar güneşe maruz bırakılmalıdır..

“Güneşi yakalamak” başlıklı yazımızı beğendiyseniz; “Sağlıklı bir yaşam içim 3 temel şey” başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.