Hayattan Tatmin Olmak İçin 5 Madde

‘Eğer hayattan tatmin olmak istiyorsanız, daha pozitif yaklaşmalısınız..’ diyor uzmanlar.. ‘Öyle ki, baktığınız bardak bırakın yarısına kadar dolu olmayı, bomboşken bile!’

Her şeyin hayırlısı.. Ne olursa, herşey bir sebepten olur.. Her kötü şeyin ardından iyi bir şey olur.. Dertlerin sonu sevinçtir.. Bunda da vardır bir hayır.. Bu sözleri hep söyleriz. Ama günler boyunca başına hep terslikler, yanlışlıklar, kötülükler gelen birisi pozitif kalmayı sürdürebilir mi?

Uzmanlar bu soruya da pozitif cevap veriyorlar! Bakın 5 maddede nasıl cevaplıyorlar..

1. Söylenen olur!! O nedenle ne söylediğinize dikkat edin!
Örneğin birsinin davranışlarını sürekli eleştirip, yanlış olduğunu söylerseniz o kişi sonuçta negatif düşüncelerle yüklü hale gelir ve özgüvenini yitirir. Tam tersi olarak, bir kişiye davranışları ve çabaları hakkında olumlu bir dille anlatacak olursanız özgüveni artar. Bu tür özgüven tırmanışını başkalarına bırakmayın diyor uzmanlar. Banyo aynasına yazın. Her sabah görürsünüz ve kendi kendinize özgüveninizi arttırırsınız. Örneğin aynaya “Başaracaksın” yazmak gibi.. Ya da.. Aynayı kirletmek istemiyorsanız en azından kendinize baktığınızda gülümseyin, başaracağınızı yüksek sesle söyleyin!

2. Bir şeyi yeterince çok görürseniz, ona inanırsınız.
Ne şekilde yaşarsak ona inanırız. Neye inanırsak o şekilde yaşarız. Bu kadar basittir!

3. Alışkanlıkları kırmak çok zordur.
Bir süre boyunca kendinize özgüven arttırıcı sözler söyleyip, davranışlarınızı da ona göre düzenlerseniz tamamdır! Daha sonra değiştirmek çok zor olur. Bu olumlu değişimi hayatın her boyutuna yansıtabilirsiniz.

4. Biliyoruz ki insanın her günü aynı olmaz. Bazı günler herşey yolunda gider de, bazen de gitmez!
Öyle günlerde pozitif yaklaşımla ve sağduyu ile “bu da geçecek” diyebilmek gerekir. Özellikle insan ilişkilerinde etkiye tepki veriyor olabilirsiniz. Aniden tepki vermek yerine daha temkinli cevaplamak başlangıç olarak ise yarayabilir. Uzmanlar ayrıca motivasyonal sözleri tekrarlamanın yararına işaret ediyorlar. Akıllı telefonlarda bu tür uygulamalar var ve işinize yarayabilir.

5. En güçlü adale (kas) beyindir.
Herşey beyinde bitiyor. Ya da herşey kafada bitiyor derler ama birçok insan buna inanmaz. Oysa uzmanlar herşeyin kafada bittiği konusunda hemfikir.. Beyni eğitimden geçirdikten sonrası kolay diyorlar. Beyni eğitmek gerekiyor. Çünkü düşüncede kalırsa unutulur. Oysa sistemli bir şekilde eğitilirse beyin, kalıcı olur. Böylece eğitilmiş beyinde oluşan pozitif alışkanlıkları kırmak imkansızlaşır. Beyni programlayarak birçok şeye ulaşmak mümkündür. Örneğin kilo kaybetmek için hem diyet hem de egzersiz şarttır. Önce bunu beyne anlatmak gerekir. Ardından diyete karar vermek. Ve sonra da egzersize başlamak gerekir. Öylese en önce en güçlü adaleyi, yani beynimizi, kullanarak programlayabilirsiniz. Gerisi kendiliğinden gelecektir.

Hayattan tatmin olmak için yukarıdaki 5 maddeyi denemenizi öneriyor uzmanlar. Hemen şimdi!