Cheesecake Parfe

Yaz günleri meyve, süt ürünü ve tahıl karışımının ağzınızda tatlı patlamalar yaptığı bir çeşit istiyorsanız, size cheesecake parfe tavsiye ediyoruz. Peynirli kek parfesi de diyebiliriz.

Bu çok kolay ve bir o kadar da sağlıklı tatlıyı buzdolabınızda bir hafta boyunca tutabilirsiniz. Gelip gider yersiniz. Gelen giden misafirlerinize de zevkle ikram edersiniz.

Malzemeler
6-7 (1.5 su bardağı) graham kraker (Graham kraker, evde cheesecake yaparken, kek kısmında kullanılan bisküvidir. Eğer graham bulamazsanız petibör bisküvi deneyin. Ülker burçak da kullanabilirsiniz ki hemen hemen aynı tada ulaşırsınız.)

Meyve sosu için
Yarım su bardağı taze ahududu
Yarım su bardağı böğürtlen
Yarım su bardağı çilek
1 tatlı kaşığı bal (pudra şeker de kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı nisasta
Limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı limon suyu

Cheesecake kısmı için
Yarım su bardağı krem peynir
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
Yarım su bardağı pudra şeker

Hazırlanışı

Meyveli sos için: Meyve sosu için listelenen tüm süper meyveleri yıkadıktan sonra şeker (veya bal), limon kabuğu rendesi, limon suyu ve nişasta ile karıştırarak orta hararetli ocakta pişirin. Büyük parçaları çatalla ezin. Sos kalınlaşana kadar pişirin. Ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

Cheese cake için: Orta büyüklükte bir kasede oda sıcaklığında bekleyen krem peyniri iyice ezin, akışkan hale getirin. Gerekirse mikserden geçirin. Yoğurt ekleyerek karıştırın. Yavaşça pudra şekeri ekleyin ve iyice karıştırın.

Parfeleri hazırlamak için: Bardaklara önce ufalanmış kraker, sonra cheesecake karışımı ve meyve sosu ekleyerek katlar oluşturun. En sonunda bardakları meyvelerle süsleyin. Yemeden önce en az 30 dakika buzdolabında soğutun. Afiyet olsun.

cheesecake parfe

cheesecake parfe

cheesecake parfe

cheesecake parfe

cheesecake parfe