Telefon Bağımlılığından Kurtulmak İçin..

Telefon bağımlılığından kurtulmak için yapmanız gerekenler… Bu yazıyı Time dergisinin 27 Temmuz 2015 sayısının 25inci sayfasında gördüm.

Şöyle başlıyordu.. Amerikan telefon kullanıcılarının neredeyse yarısı akıllı telefonları olmadan yaşamayı hayal bile edemezler.. Bu çıkarım Gallup tarafından yapılmış yeni bir araştırmanın sonucu olarak belirtilmişti.

Hemen devamında birkaç tavsiye veriliyordu.. Ne için? Akıllı telefondan uzak yaşayabilmek ve hayatta kalabilmek için tavsiyeler tabi ki!

  • Ortada bir problem olduğunun ayırdına varın: Yemek masasında ne kadar itici göründüğünüzden öte; telefon bağımlılığı stres, anksiyete ve anlama güçlüklerini de beraberinde getiriyor.
  • Kısa vadeli hedefler belirleyin: Birden bire telefondan uzaklaşmak, kesip atmak uzun vadeli bir çözüm değildir diyor uzmanlar. Onun yerine, yavaş yavaş uzaklaşmayı tavsiye ediyorlar. Örneğin her yarım saatte bir telefon ekranına 1-2 dakikalık bakışlar gibi..
  • Arkadaşlarınızı haberdar edin: Telefon bağımlılığından kurtulmaya çalıştığınızı arkadaşlarınıza haber verin. Instagram’da birilerinin fotoğraflarını hemen beğenmeyecek olursanız bilsinler ki telefondan uzak kalmaktasınız. Yarım saatlik fasılalarla telefona baktığınızı, ve uygun olduğunda Instagram’da beğenilere devam edeceğinizi söyleyin. Böylece her an, he zaman telefonun başında olmadığınızı hatırlatmış olursunuz.
  • Uykudan önce telefonunuz tamamen kapatın: Yatakta parlak bir ekrana bakmak uykuya gitmeyi geciktirir. Derin ve verimli uyku uyumayı engeller. Onun yerine eski moda kağıt kitap alarak yatağa çekilin.

Telefon bağımlılığından kurtulmanın yollarını mı arıyordunuz? Time dergisi yardımınıza koştu.. Daha ne duruyorsunuz? Telefon sizi kontrol etmesin!  Siz telefonu ve dolayısıyla hayatınızı kontrol edin!Deney kobaylığına devam edip etmemek elimizde!

telefon
IMG_0403

IMG_0402