Köpekbalığı Saldırısı

Köpekbalığı saldırısı bilinen bir şeydir ama çok sık rastlanmaz. İstatistiklere bakıldığında dünyada yılda toplam 50 vaka görülür.. Laf aramızda cümleten o ’50’ rakamında kaldık. Artık köpekbalıkları iklim değişikliği nedeniyle yer değiştirmekte ve bu yolculukta acıkarak buldukları kıyılarda ava çıkmaktalar. Ve saldırılar da arttı.. Geçen yıl yaklaşık 75 köpek balığı dünyanın değişik bölgelerinde atak yaptı..

Köpekbalığı atak yaptığında tıpkı filmlerdiki gibi ani olur. Saldırı barbardır. Saldırıya uğrayan ne kadar güçlü kuvvetli yapılı olsa da karşı duramaz. Köpekbalığı saldırısı felce uğratır.

Bütün bunlara rağmen insanlar (turistler) okyanuslarda, denizlerde banyo alırken saldırı olasılığını görmezden gelirler.. “Köpekbalığı saldırısı pek görülmez. Onlar hep başka yerlerde, açık denizlerde, balıkların bol olduğu yerde olur..” gibi sözlerle kendini kandırmaktır olayın aslı..

Önlem almak zamanı geldi. Artık iklim ve mevsimler değişmekte ve dolayısıyla köpekbalıkları yer değiştirmekte. Ve okyanuslarda kıyıya yakın yerlere (bel seviyesine) kadar gelerek tehlike saçmaktalar. Önlem için kolay bir iki şey söylenebilir: Sabah çok erken saatte ve akşam güneş batmak üzereyken suya girmeyin. Balık tutulan alanlarda yüzmeyin.

Yineleyelim.. Artık köpekbalığı saldırıları eskiden bildiğimiz gibi “az” değil.. Artışa geçti.. Dikkatli olun!

Köpekbalığı saldırısına hazır olmak diye birşey yoktur. Ama önlem almak mümkündür. Eğer içgüdüleriniz “dur, yüzme, ilerleme..” diyorsa.. İçsesinizi dinleyin.

köpek balığı saldırısı