İki yaşında çevreci

Annesiyle parka gelmiş iki yaşında şirin bir çocuk gördüm. Öyle şeker bir şeydi ki uzaktan seyretmekle kalmadım yanaşarak konuşmaya başladım.. Görüyorum ki bir Duke şapkası giymişsin.. Ne olacaksın sen? Yoksa bir futbolcu mu? Belki de giyindiğin tişört üzerindeki uçağı uçuran bir pilot olacaksın..

Bu minik tatlı çocuk gülümsemeye devam etti.. Annesi “O, bugün parktaki çöpleri temizlemeyi düşünüyor.. O bir çevreci bugün..” dedi..

Minik oğlan çocukları genelde tren kondüktörü olmak ister. Akıllarında uçak pilotu, itfaiyeci, doktor, öğretmen, astronot, araba tamircisi, traktör şöförü, ağır makina operatörü olmak vardır.. Ama minicik bir çocuğun çevreci olma fikri oldukça özgündü! Çok ilginç geldi.. Tabi ki bu fikri minik çocuğa aşılayan annesi..

Demek ki çevreci olunuyormuş.. Küçük yaştan itibaren.. İki yaşında bile çevreci olmak mümkünmüş..

permakültür

çevreci çocuk

permakültür

çevreci çocuk

22 Nisan Dünya Günüdür ama aslında dünyaya her zamankinden daha çok sahip çıkmak zorundayız.. Nedenlerinden birkaçını şu linklerde bulabilirsiniz..

Dünya Tükendi, Mars Hazır mı?

Tarihe Not Düşelim

 

One thought on “İki yaşında çevreci”

  1. bunun bir dğer anlatısı : annem, babam, büyüklerim, bana hep sorarsınız, büyüyünce ne olcaksın : doktor, asker, mühendis, pilot, polis ……….
    ama ben ÖNCE ADAM OLACAĞIM

    siz de çocuklarınızı önce ADAM OLMAĞA özendirin

    sevgiler
    Sabit EREN

Comments are closed.