Alphabet Geldi.. Google Nereye Gitti?

Alphabet bir şirketler topluluğu. Google kurucularından Larry Page tarafından yapılan açıklamaya göre Google, bundan sonra Alphabet altında yer alıyor..  Ama bizler, bilmediğimiz şeyleri nette googlelamaya devam edeceğiz!

Larry Page Alphabet Şirketinin CEO’su, diğer kurucusu Sergey Brin de başkanı oldu. Suna Pichai, daha önceden Google başkan vekili idi, şimdi Google CEO’su olarak göreve devam edecek. Eric Schmidt de yönetim kurulu başkanı görevini Alphabet, İnc. şirketinde sürdürecek. Onun durumunda pek bir değişiklik olmadı.

Dünyaca bilinen Google artık Alphabet, İnc. altında yer almış oluyor. Alphabet bir şirketler topluluğu ve bünyesindeki en büyük şirket Google.

Olan biten en son gelişmeler nedeniyle Google bir miktar küçüldü. Örneğin Google Chrome, arama motoru, Gmail gibi doğrudan Internet ilintili kısımlar Google altında kaldı. Diğerleri, örneğin blimsel projeler, Google X gibi gizli projeler ise Alphabet. İnc. altında kendi başlarına yer aldı.  Life Sciences (bilimsel projelerden biri), and Calıco (ab-ı hayat) gibi kısımlar doğrudan Alphabet altına alındı.

Yöneticilere daha kolay yönetim fırsatı vereceği söylenen bu yapılaşmanın en büyük çıkış kaynağı para (ahem!!).

Okuyucuya Not: Arama motoru, Gmail, Chrome ne kadar az para yapıyorsa, bilimsel projelerin geleceği ve para kazanma şansı da o denli yüksek! Bu durumda, bir bakıma amaç, daha iyi yönetmek ve maddi kazancı astronomik boyutlara yükseltmek. Google ve Alphabet bundan sonra finans açısından da ayrı düşünülecek.. Ancak NASDAQ, yeni oluşan şirketi GOOG olarak göstermeye devam edecek.

Biz Google kullanmaya devam edelim.. Nette googlelamak (gugıllamak diye okunur) neydi? Nette armama yapmak demekti..

google