Uykusuzlar Daha Zekidir

Birileri seni kandırmış! “Uykusuzlar daha zeki insanlardır..” demiş.. Uyumamanı istemiş. Belki de ayakta uyumanı istemiş!

Uykundan çaldığında ne oluyor biliyor musun? Dikkatin azalıyor. Abur cubur yiyorsun gereksiz yere kiloların artıyor. Sinirli oluyorsun, sevdiklerini haşlıyorsun.. Ama belki de en önemlisi.. Ömrün kısalıyor!

Bilimsel araştırmalar 6 saatten az uyuyanların diğerlerine göre daha fazla ölüm riski taşıdığını bulguladı. Ama, 9 saatten fazla uyuyanlar da aynı riski taşıyor. Yani dengeli ve verimli uyku çok önemli.

Düzenli uykunun diğer yararları şunlardır: Hayat stresini azaltır, depresyon riskini düşürür ve kalp hastalıklarını önler.

Sosyal medya ve gereksiz ilişkiler yüzünden uykusuz kalmayın! Ve unutmayın.. Tüm hafta uykuysuz kalıp, hafta sonunda telafi etmek diye birşey yok. Hergün alınan ya da alınamayan uyku sağlığı etkilemeye devam ediyor. Uykunun daha sonra telafisi olmuyor çünkü beden ve beyin telafiyi algılayamıyor.

Uykusuzlar için bir iki ipucu:

  • Yatakodasından elektronikleri uzaklaştırın.
  • Gerekirse yatakodasında koyu renklerin hakim olmasını sağlayın.
  • Uyuduğunuz oda mümkünse serin olsun.
  • Uyumadan önce kitap okuyun, dua edin, aroma terapi yapın veya bitkisel çay için.

Uykusuz kalarak yeni icatlar yapan, süper sanat eserleri çıkaran, literatüre zengin edebiyat ürünleri ekleyenlen, insanlığa zararlı bir hastalığa çözüm arayan süper zekiler de var elbet.. Ama onlar cidden ileri zekaya sahip insanlar. Uykusuz kalınca zeki olduğunu sananlar değil..

Uykusuzlar diğerlerine göre daha zekidir” safsatasına inanmayın. Ömrünüzden çalıyorlar, haberiniz olsun.