Bir Kanser-Savar Daha: Pelin Otu

Kanser savar bir ot olarak pelin öneriliyor. Nerede ne kadar pelin otu varsa alın! “Malum güçler” hepsini toplayıp yakmadan!!!

Şaka bir yana pelin otunun 16 saat içinde kanser hücrelerinin yüzde 98’ini yok ettiği iddia ediliyor. Pelin otu “Artemisia annua” olarak biliniyor. Life Science bilimcileri sonuçları bulgularken Çin tıbbi metodları kullandılar. Fakat klinik çalışma ve deneyler hangi fazları içerdiğini hakkında bilgimiz yok. Bildiğimiz şey, araştırmanın Kaliforniya Üniversitesi Laboratuarlarında gerçekleştirildiğidir. Yayınlanan sonuçlara göre “sweet wormwood” olarak da bilinen pelin otu, kanser-savar bir bitki olarak literatürde yerini aldı.

Tek başına kullanıldığında akciğer kanserini yüzde 28 oranında düşürdüğü anlaşılan pelin; demir bileşikleriyle kullanıldığında kanserli birimleri neredeyse tamamen yok etti. Pelin otu kanserli hücreleri yok ederken sağlam hücerelere zarar vermedi.

Akciğer ve meme kanserine, belki prostat kanserine de iyi gelebileceği düşünülen pelin otunun diğer kanserlere de iyi gelip gelmeyeceği araştırılacak.

Pelinotu geçmişte sıtma (malaria) için kullanılan bir ot, fakat en son araştırmaların sonuçları aynı zamanda antikanserojen bir ot olduğunu ortaya çıkardı. Bilimciler pelin otunun demir bileşikleriyle kullanıldığında en kesin sonuçların alınacağını bulguladı. Tümörlere özel bir reseptör gönderen demir bileşikleri, kanserli hücrelerin bölünmesini ve dağılmasını sağlıyor. Gerçekte bu reseptörlerden sağlıklı hücrelerde de var ancak kanserli hücrelerde fazlasıyla bulunuyor. Demir ve pelin birlikte verildiğinde, bu bileşim kanserli hücreleri parçalıyor.

Pelin otunun yüksek oranda demir içerdiği, Washington Üniversitesi biyomühendisleri tarafından bulgulanmıştı. İhtiva ettiği demir nedeniyle malaria parazitleri de kısa sürede ortadan kaldırılabiliyor.

Sıtma parazitlerinden sonra kanser tümörlerine de iyi geldiği bulgulanan pelin otunun en büyük özelliği kanserli hücrelere girdiğinde, hücrelerin kendi kendini yok etmesini sağlaması. Bu ot kendi başına yaralı olur mu olmaz mı bilmiyoruz. Bilmediğimiz diğer bir konu da pelinin akciğer kanserinden başka hangi kanserlere iyi geldiği.. Her ne olursa olsun, Sanofi isminde bir Fransız ilaç üreticisi pelin otu özü yapmış ve kanser-savar olarak satıyor. Bu konuda yapılan araştırma linkleri buradadır. Ve burada..

pelinotu pelin Diğer kanser içerikli yazılarımdan bazıları (Hepsini görmek için, site içinde arama yapabilirsiniz):

Kadın, Kahve, Kanser ve Ötesi

Kanser Taramaları

Kanser Belirtileri

Limon ve Karbonat Kansere Çare mi?

Kolon Kanseri ve Sağlıksız Beslenme

Prostat Kanser Riski Önlenebilir

Meme Kanserini Önleyici Yiyecekler

Bir Kanser-Savar Daha: Elma