Duruşuna Dikkat Et!

Duruşuna dikkat et derken fiziksel manada duruştan bahsediyoruz. Ama siz hayatta duruşunuzu da gözden geçirin isterseniz!!

Ofis emailime kendi grubumdan bir email gelmiş ve diyor ki: Elektronik aygıtlara bakarken duruşunuza dikkat etmelisiniz. Eğer duruşunuzu gözden kaçırırsanız, uzun vadede sorunlar baş gösterir..

Elektroniklere bakarken nelere dikkat etmemiz gerektiği üç kısa maddede anlatılmış:

  • Dik dur. Dik durmayı, duruş kontrolünü ve boyun-omurilik çizgisinin düzgünlüğünü aynada kendinize bakarak kontrol etemelisiniz. Doğru bir duruş içindeyseniz, kulaklarınızdan omuzlarınıza hayali bir çizgi çekecek olursanız, bu çizgi dosdoğru olacaktır.
  • Omuzları arkaya at. Eğer kambur durmaya alışmışsanız, yani durusunuz doğru değilse, sık sık omuzları geri atmayı hatırlamalısınız. Boyun düz olmalı, ve sırtın yukarı kısmını öne çekmelisiniz. Bu arada omuzlar kulaklarla aynı çizgide olacaktır. Bu duruşu kendinize her fırsatta hatırlatmalısınız ki yanlış duruştan dolayı oluşacak adele ağrılarını önleyin.
  • Karşıya bak. Elektronikleri kullanırken bilmemiz gereken ilk kural karşıya bakmaktır. Nasıl? Çeneyi aşağı doğru eğmeden, yani elimizdeki mobil cihazı, göz seviyesine yükselterek bakmalıyız. Aynı şey masa üstü cihazlar için de geçerli. Baktığımız nokta göz hizasında olmalı, bakmak için başı eğmek gerekmemeli. Bu sayede kas ağrıları ve eğilmekten dolayı oluşabilecek stres ve sıkıntıya mani olabilirsiniz.

Duruşa dikkat etmezsek uzun vadede ağrılar sızılar oluşur. Daha uzun vadede kalıcı iskelet bozuklukları bile oluşabilir. Alışkanlıkları değiştirmek kolay değildir. Ama uğraşırsak değiştirebiliriz. Unutmayın.. Önce sağlık..

Duruşuna Dikkat Et!