Tıklamadan Önce Düşünün!

Ekim ABD’de Ulusal Siber Güvenlik Ayı olarak bilinir. Bu ay boyunca düzenli olarak siberuzay taktikleri ve ipuçları paylaşılır.. Bunlardan biri diyor ki: Tıklamadan Önce Düşünün!

Ve devam ediyor:

Onlayn ortamda gezen kötü niyetli kişiler güncel olaylardan beslenir. Sansasyonel konular, şok unsuru fotoğraflar, gizemli videolar, olmayacak şeylerin olurmuş gibi gösteilmesi vs. genellikle tehlikeli virüslerle dolu sitelere yönlendirir. Bu tuzağa düşmeyin..

Emilinize, twitter hesabınıza, blog sitenizin yorum köşesine, onlayn reklamlara bırakılan linkler kompütürünüze zarar verecek virüsler içeriyor olabilir. Bu tür şüpheleriniz varsa, linke tıklamayın. Emailinize gönderilmiş bir link ise hemen silin, temizleyin.

Şüpheli görünüyorsa, emailin kaynağından emin olsanız bile açmayın. Bazen email hesapları hacklenir (hesap hırsızlar tarafından ele geçirirlir) ve o hesap bağlantılarını tuzağa düşürmek için şüpheli emailler gönderilir. Bu tür şüpheleriniz varsa, elektronik postayı açmadan [ya da açsanız bile] içindeki linke tıklamadan silmelisiniz!

Online banka kullanıyor musunuz? Ya da onlayn alışveriş yapıyor musunuz? Bu durumlarda bağlantı yaptığınız sitenin güvenlikli olduğundan emin olunuz. “https://” ile başlayan siteler daima güvenliklidir. “https://” ile başlayan her site diğerlerine göre daha güvenliklidir çünkü bilgiyi korumak için ekstra yöntemler kullanırlar.

Öyleyse lütfen.. Lütfen.. Tıklamadan önce düşünün!

linke tiklama!

One thought on “Tıklamadan Önce Düşünün!”

  1. Yazıların tammanına yakınını okuyorum, başım çok kalabalık değilse..
    Kendimce kimini yararlı, kimini gereksiz, kimini absürd buluyorum..
    Ama şurası kesin, enterasan ve eksantrik konular buluyorsunuz, teşekkür ederim…

Comments are closed.