İlgi Çekmek

İlgi çekmek nedir? İlgi çekicilik nasıl olur? Bu yazımızda dış görünüşten değil, kişilikten bahsediyoruz.

İlgi çekici bir insana “ilginç kişilik” dediğimiz de olur çünkü böyle birisi hem gerçekleri hem de sürprizleri barındırır.

Gerçekler: Gerçekler her zaman fizik teoremi, ya da matematiksel bilgiler ya da belgesel filmlerdeki doğrular olmak zorunda değildir.. Zaten böyle bilgiler, ortamını bulamadığında, sıkıcı olur.. Gerçekler kişinin deneyimlerinden doğar ve katıksızdır, olduğu gibidir. “Bildiğim kadarıyla” diye başlar gerçekler.. “Ben onu şurada görmüştüm..” ya da “Bence doğrusu şu..” gibi söylemlerle başlar ve devam eder..

Sürprizler: Sürprizler hep anlıktır. Kişinin sürprizli yapısı o an ilgi çeker, şaşırtır.

İlginç insanda deneyimlerden doğan gerçekler ve anlık sürprizler vardır.

İlginç insanlardan biriyseniz eğer, etrafınızda sizinle birlikte olmak isteyenlerin sayısı artar. Sizden hep daha çok şey duymak isterler. Daha çok şey duyumsamaktır amaç. Bu onların avantajınadır. Sizin avantajınıza da olabilir çünkü paylaşım yapıyorsunuz ve bilginizi kendinize saklamayarak dağıtıyorsunuz. İyi birşey!

İlgi çekici insanlar aynı zamanda etraftakilerle ilgilidir. İlgi çekici şeyleri paylaşan ilginç kişilikler anlık ilgiden beslenirler. Empati duyar ve paylaşmaya devam eder.. Bu da iyi birşeydir.

Herkes gerçekleri söyleme kapasitesine sahiptir. Ve herkes sürprizlerle doldurur; gösterebildiği sürece. Yalnız sürpriz derken birilerinin yaş gününde sürpriz yapmaktan bahsetmiyoruz, onu zaten anlamışsınızdır..

İlginç birisi olmak bir seçimdir. Gelecek nesiller için daha renkli, canlı, bilgi paylaşan, bilgiye değer veren, açık kalpli insanlara ihtiyaç var. Yani ilginç olmak seçenektir. Siz de ilginç olabilirsiniz, doğru bildiklerinizi paylaşmanız kaydıyla!

“Ben hiç ilginç değilim..” diyen bir insan aslında potansiyelinden habersizdir. Belki de ne kadar ilgi çekici olduğunu anlamamıştır o yaşa kadar. Belki de bu yazı ile düşünmeye başlar ve doğru bildikleriyle paylaşım yaparak sürprizler doğurur.

İşte ilgi çekmek böyle bir şeydir.. Peki ya siz.. İlginç birisi misiniz? Bu sorusunun cevabı “evet”tir! Herkes ilginçtir. Yeter ki göstermek için kolları sıvasın. Sizin ilgi çekici yanınıza ihtiyacımız var, gelecek kuşaklar için! Ne duruyorsunuz?ortadaki ben ama ben meditasyon yapmam hic, poz vermek serbest!