Örgü Örmek

Şu dijital zamanlarda monitörleri bırakarak örgü örmek mi?

Monitörler saatlerdeki kadar küçük, bilgisayarlardaki kadar büyük olabilir ama hepimizin camdan dünyası hayattan bile büyük! Hepimiz oraya zincirlenmiş gibiyiz. Belki de o nedenle, örgü örmek bir salgın gibi son zamanlarda.

Örgü örmek anında sonuç veren oldukça tatmin edici bir işlem. Bununla birlikte strsten uzaklaştırdığı ve mutlu ettiği bilinir.

Yan komşumun bir örgü grubu vardı. Aynı zamanda kitap kulübüyle toplanırlardı. Bir grup kadın örgü örerken, kitap kulübünden gelenler dönüşümlü olarak yüksek sesli kitap okurlardı. Ne üretkenlik! Bir taşta üç kuş.. Hem stresten arınıyorlar, hem kitap okumuş oluyorlar ve hem de örgü ile üretkenlik sergiliyorlar.

Örgü ören birini seyretmesi ne kadar hoş olsa da örgü örmeyi bilmemek hatta becerememek diye birşey de var. Ben örneğin.. Örgü örmenin zevkli birşey olduğunu bilirim de beceremem.

Örgü zihinsel enerjinin nötr hale gelmesi gibi birşey bence. Negatif enerjiyi sıfırlamak gibi.. Rahatlamak, stresten arınmak ve sakinleşmek.. Öfke kontrol yöntemi olarak da kullanılabilecek harika bir çalışma.. Şişleri elinize aldığınızda, birbirine değdiklerinde önce kıvılcım çıkabilir.. Bir süre sonra rahatlayan şişlerle birlikte sakinleşmek de olabilir.. Neden olmasın? Örgü örmek meditasyon gibi birşey bence.. Yemek yapmak, kitap okumak, çay içmek, bahçe işleri yapmak gibi tam anlamıyla yumuşatan ve rahatlatan bir çalışma..

Bildiğim bir grup bayan arkadaş da hobi grubu ile birlikte örgü örüyorlar. Ördükleri bebek başlıkları, patikleri, battaniyeleri ve diğer faydalı parçalar kimsesizlere bağışlanıyor. Örgü örmek ile hayır yapmak da mümkün. Belki ben de bu kış örgü örmeye başlamalıyım.. Neden olmasın?