Emoji Klavye

Bu yazımız yeniyetme gençlere! Emoji klavye ile henüz tanışmadılarsa, tanıştıralım! Emoloji mi deseydim?

Gençler tablet veya telefonlarınızda emoji app aramayı bırakabilirler çünkü emoji klavye çıktı! Yüz ifadelerini sembolleştiren ikonlarla yazmaya fırsat veren emoji klavye, meraklısıyla tanışmaya hazır!

EmojiWorks isimli bir Teksas firması tarafından üretilen klavye normal kablosuz klavyeyi andırıyor. Üzerinde harfler, sayılar, karakterlerle beraber renk renk, çeşit çeşit, model model emojiler bulunuyor! Klavye pc ve Apple cihazlarıyla çalışıyor.

Şimdilik 47 (gülen yüz, ağlayan yüz, üzgün yüz, robot kafaları, müzik notaları, kalpler, baş parmak havada,vs) emoji bulunduran klavye 89.95 dolar fiyatla satılıyor. Plus versiyonunda ise 2 kat fazla emoji ve değişik ırklara ait ikonlar bulunuyor, fiyatı 99.95 dolar. Tam manasıyla “emoji eğitimli” gençler için ise 109.95 dolara satılan klavyede her çeşit yiyecek, hava durumu, spor ve hayvan figürleri bulunuyor.

Uluslararası satışa da sunulan emoji klavyelerini önceden ısmarlayanlara 10 dolarlık indirim de veriliyor. Arkadaşının da satın almasını sağlayanlar 5 dolarlık ekstra indirim de sağlanıyor.

Kim derdi ki emojiler böylesine popüler olacak ve kolayca paylaşmak için emoji klavyesi üretilecek! Ama yıl 2015, öyle değil mi?

Unutmadan.. En yeni klavyede ise inek süratli öğrenci, sosis, patlamış mısır, yengeç, masa tenisi, ve hatta tesbih bile bulunuyor.. Yoksa siz de mi emoji konuşanlardansınız?  Deney kobaylarıyız, ne denirse vazifeşinaz bir halde onu yaparız! Facebook da zaten ‘Like’ butonuna yeni duygular ekledi.. Her yer emoji!emoji klavye