Googl’lamak ya da Googling

Nedir Googl’lamak (gugıllamak)? Googlelamak.. Var mı böyle bir kelime Türkçe’de? İngilizcede Googling denir ve aklımıza gelen soruları Google sormaktır. Nette arama yapmaktır..

Bu kelime Türkçeye de aynı şekilde girmiş olmalı.. Gugıllamak! Veya Googlelamak..

Peki Googl’lamak insanları zekileştiriyor mu?
Uzmanlara göre Internet’in yeni yeni yaygınlaşmaya başladığı zamanlarda yapılan aramalar insanları daha entellektüel ve bilgili kılıyordu.. Ama bugün aynı şey geçerli değil!

Neden? Çünkü bugün bilgi her yerde, her zaman, her türlü cihazla alınabilecek kadar kolay ve yakında.
Googl’lamayı bırakmıyoruz ama arayıp bulduğumuz şeyi okuduktan sonra kısa sürede unutuyoruz. Google beyin gücümüzü arttırmıyor!

Google’da arandığında bulunabilecek bir bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre Google insanları, zekiymiş gibi görünmelerine yardım ediyor! Yani Googl’ladığımızda kendimizi olduğumuzdan daha zeki sanıyoruz. Her şeyi her an kolayca bulabiliyoruz ama aynı hızla da unutuyoruz!

Beyinlerimiz şunu biliyor: Hiç bir bilgiyi tutmaya gerek yok! Herşey bir tık uzakta! Bu nedenle beynimiz Google gibi arama motorlarını harici bellek gibi kullanıyor ve genel bilgileri orada tutuyor!

Uzmanlara göre Google:
1. Kendimizi zeki sanmamıza neden oluyor
2. Eski nesillerle kıyaslanacak olursa, günümüz insanı gitgine daha bilgisiz ve cahil hale geliyor

Teşekkürler gugıl! Teşekkürler bize googling imkanı verdiğin için ve cahilleştirdiğin için! Demek ki eski nesiller, analar babalar ansiklopedilerden öğrenirken daha zeki ve bilgiliymiş.. Ya şimdi? Herşeyi Googl’lar olduk.. Sonuç ortada.. Kendimizi bişey biliyo sanıyoz!

google googl'lamak