Erkek Sağlığı Bıyığa Kurban Gitmesin

Kasım ayında öne çıkan şeylerden biri Movember olgusudur. Erkek sağlığıdır. Bıyıklar, sakallar fora! Ama lütfen bıyık altında erkek sağlığı yok olmasın! Sağlık bıyığa kurban gitmesin!

Neden böyle diyorum? Çünkü erkek, kadın birçok kişi Kasım ayında bıyıklanıyor. Tabi kadınlar takma bıyık takıyorlar. İlginç oluyor. Ama inanıyorum ki onlar ilgi çekmek için değil, ilgiyi erkek sağlığına çekmek için bıyıklanıyorlar.

Kasım ayında hem Movember oluyor hem de Traşsız Kasım hareketi yaşanıyor. Bunlar iki değişik şey fakat her ikisi de erkek sağlığını öne çıkarmayı hedefliyor.

Movember 2003 yılında ortaya çıktı. Avustralya’dan 30 erkek bıyığı moda haline getirdiler. Bunun sonucu olarak bıyık ve sakal çok konuşulur hale geldi ve bu erkek grubu surattaki kılların faydalı bir amaç için kullanılabileceğini düşünerek 2004 yılında Avustralya’nın Prostat Kanseri Fonuna bağış toplamaya başladılar.

sakal bıyık kıllı adam

Traşsız Kasım kampanyası ise Movember olgusunu daha geniş kitlelere yaymaya çalışır. Kasım boyunca traş olmayı bırakan erkeklerin kıllı görüntüleri konuşma konusu olacağından, ve bu konuşmaların erkek sağlığı ile ilgili konulara dönüşeceğinden bilinçlenme ve farkındalık yaygınlaşacaktır mantığıyla çalışmaktadır.

Erkeklere bu ay içinde traş olmamalarını ve harcamaktan kurtuldukları parayı bağışlamalarını önerir. Tabi ki bağışın prostat ve testis kanser araştırmalarına gitmesini salık verir.

Öyleyse koca sakallarla, bıyıklarla gezen beyler ve gülünç olsun diye bıyık takan hanımlar.. Kanser araştırmaları, Movember hareketi, Traşsız Kasım ve erkek sağlığı bıyığa kurban gitmesin. Bıyığı neden taktığınızı ya da neden sakallanıp bıyıklandığınızı bilin ve bilinçlendirin. Bilinçli fark yaratın!