Antikanserojen Yiyecekler

Antikanser Bilimsel Araştırma dergisinde yayınlanan bir araştırma sonuçlarına göre bazı doğal yiyecekler doğrudan kanser hücrelerini hedefleyerek oluşmalarını ve/veya büyümelerini engelleyebiliyor. Antikanserojen olarak bilinen, ve hatta bazılarının “kanser katili” dediği, bu doğal ürünlerin listesi aşağıdadır.

Yeşil çay
Zencefil
Havuç, yeşil yapraklı sebzeler
Zerdeçal
Yaban mersini, ahududu
Kahve
Nane
Greyfurt, domates
Kiraz, vişne, lavanta
Karabiber
Soğan, sarımsaksogan
Erik, üzüm, süpermeyveler
Kekik, fesleğen
Balık, yumurta, sığır eti

Antikanserojen olarak bilinen bu yiyeceklerin önemi nereden geliyor?

“Kanser tedavisi sırasında, kemoterapi ve radyasyon terapleri pek önemli sonuçlar doğurmamaktadır” diyor uzmanlar.. Çünkü kanser hücreleri bu tür terapilere direnç göstermeyi öğrenmiş bulunmaktadır. Ve aslında kemoterapi ve radyasyon terapisinin yan tesiri olarak ‘kanser hücrelerini arttırdığı’ bilinmektedir. Bunun bir nedeni, bu terapilerin bağışıklık sistemine verdiği zararlardır.

Kimseye “Kemoterapi almayın, Radyasyon terapisi istemeyin” demiyoruz. Sadece sağlıklı ve antikanserojen çözümlerden bahsediyoruz. Siz yine de hekime danışın fakat yukarıdaki sağlıklı yiecekleri de, sağlık faydalarını bilerek, tüketin!

Doktorunuzun kontrolü altında ve verdiğiniz karar doğrultusunda tedavinize devam ederken yukarıdaki antikanserojen yiyecekler unutmayın. Kansersiz, sağlıklı kişiler de listedeki yiyecekleri mümkün olduğunca diyetlerine eklemelidirler.