Hala İnancımız Var İnsanlığa

İnsanlığa inancımızı sürdürmeye yarayan birkaç şey görebiliyoruz hala.. Allah’tan hepsi tükenmedi henüz.. Çok şükür ki hala iyi insanlar yaşıyor. İnsanlık tamamen ölmedi. Komada olsa da, henüz ölmedi!! Can çekişse de, hala hayatta!

Manhattan’dan metroya binen Angie isminde bir kadın evsiz bir kadınla karşılaşıyor. Evsiz ve yoksul kadının üzrinde ince bir ceket, altında gömlek var. Ayakkabıları yok. Belli üşümüş ayakları..

Angie, evsiz kadınla konuşmaya başlıyor. Kaç numara ayakkabı giydiğini soruyor. Anlaşılan o ki, ayak numaraları aynı! Angie sıcak botlarını çıkaryor ve evsiz kadına veriyor.

Botları ayağına geçiren evsiz kadın ağlamaya başlıyor. Mutlanıyor. Ayakları ısınıyor. Açıkça görülüyor ki, alan da mutlu veren de.. Seyirciler de mutlu.. Seyredenlerden bir tanesi öyle bahtiyar ki Facebook’ta yayınlıyor resimleri. Cümle aleme duyuruyor gördüklerini. “Ders alın insanlık biraz!” der gibi!

Biz de mutluyuz çünkü hala insan var etrafta.. İnsanlığa olan inancımız tazeleniyor! İyi geliyor bu olay ruhumuza! Ha gayret insanlık! Mültecileri de düşün insanlık!

metroda yalinayak evsiz