Yeşil Domatesli Bir Yemek Tarifi

Yaz biter, güz gelir. Yeşil domatesler dallarda kalakalır. Hala albenilidirler ama.. Hala çekici..  Kızaramamışlardır, mevsim değişmiş yeşil kalmışlardır.. Onlara saygısızlık edemeyiz! Afiyetle tüketmeliyiz.. Yeşil domatesli bir tarif vereceğim size.. Ama önce..

Yeşil domatesin tadı kırmızılardan çok farklıdır. Yeşil olanlar serttir, ekşidir, dokusu farklıdır. Kırmızı domatesler öyle tatlıdır ki elma misali yenilebilir. Suludur kırmızı domates çoğunca..  Tatlı, ekşi, tuzlu çeşniler vardır içinde. Çiğ olarak yenir, ama yemeğe de kullanılır. Oysa yeşil domatesleri çiğ yemek mümkün değildir. Buruktur tadı, kekredir.. O nedenle genelde turşu yapılır.. Yemeklerde de kullanılır. Ben de size bir tarif vereceğim.

Yeşil Damatesli Lahana
Malzemeler
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük lahana (ince doğranmış)
Yarım su bardağı ılık su
2 su bardağı yeşil domates (doğranmış)
2 tatlı kaşığı sirke (elma şirkesi tavsiye edilir)
Bir tutam maydanoz (ince doğramış)
Tuz ve biber

Yapılışı
Tavayı ısıtalım, zeytin yağını ve ince doğranmış lahanayı ekleyelim. Karıştırarak lahanayı 4 dakika kadar yumuşatalım. Ilık su ekleyelim, kapağı kapatalım 5 dakika daha pişirelim. Tuz ve karabiberi ekleyelim, domatesleri koyarak karıştıralım ve kapağı açık 3 dakika daha pişirelim. Altını söndürmeden sirkeyi ekleyelim karıştıralım. Kıyılmış maydanozla süsleyelim. .

Yeşil domatesli lahana tarifi hoşunuza gider umarız. Amaç, mümkün olduğunca çöpe yiyecek göndermemek. Turşu yapmak iyi fikir ama, yine de bu tarif bulunsun aklınızda. Özellikle tuzlu ve eksi tatların karışımını sevenlerin bu tariften hoşlanacağını düşünüyoruz. Afiyetle.

yesil domatesli lahana tarifi