Tezek Satışları Arttı

Hint ineklerinin atıkları tezek haline getiriliyor. Bu herhangi bir ülkenin kırsal kesiminde bilinen bir uygulamadır. Son günlerde tezek satışları arttı. Şaka gibi ama gerçek! Hint ineklerinin tezeği Hindistan’da online marketlerde kapış kapış gidiyor.

İnek pislikleri samanla karıştırıldıktan sonra güneşte kurutuluyor. Herkesin bildiği tezek haline getiriliyor. Amazon ve eBay gibi dev online mağazalarda satılıyor. İsteyenler süslü paket de yaptırabiliyor. Bir dakika.. “Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı..” sözünü kim söylemişti? Girişimcilik ruhu böyle birşey olsa gerek..

Online marketlerden tezek alanlar genellikle büyük şehirlerde yaşayan zenginler. Hindistan’da ya da diğer kırsal coğrafyalarda tezek genelde yakılarak ısınmak için kullanılır. Ancak son zamanlardaki talep artışının nedeni şehirlerde yaşayan zengin Hintlilerin Diwali festivali dini törenleri sırasında evlerde, fabrikalarda ve ofislerde yakmak için kullanmak istemeleri. Ayrıca yeni yıl kutlamaları ve kış festivallerinde de ateş tutuşturmak için kullanılıyor.

Unutmadan.. Yanan tezek kokusunun çok hoş hatıraları geri getirdiği düşünülüyor. Ben de özledim desem..  Neyse.. Nostalji bir kenara, biz fiyatlara gelelim..  400 gram tezek 1.50 dolar. Toptan alımlarda indirim söz konusu.

Tezek satın alanlardan bazıları ise küçük sebze bahçesi sahipleri. Tezeği organik gübre olarak kullanmak amacıyla satın alıyorlar.

Kim derdi ki, köyde tezek diye burnumuzu tıkadığımız, o yana bakmaktan imtina ettiğimiz inek gübresi, gün gelecek online ortamda satışa sunulacak ve yok satacak!

Kaynak için tıklayın.

tezek